Zpackané lívanceŠvagrová v pubertěNezapomenutelná ostudaS bráškouDomov na míru - nová sbírkaNěkde v nás
Počet autorů: 509
Registrovaní čtenáři: 523
Publikovaných článků: 13620
Komentářů: 11402
WALL STREET – TV tip – Peníze vládnou světu (i lidem)Komunismus: Nostalgie po minulostiNezapomenutelné kreslené postavičky: Cesta naplněná smíchem Marie Terezie: Osobnost a vládkyněZtracený kontinent znovu objeven po 155 milionech letechKuš v Bibli: Zapomenutí hrdinové věků minulýchJak David porazil GoliášeFenomén Dobříš – Domov českých spisovatelůKája Saudek: Komiksový mág, který ovlivnil generaceKonzervatoř Taneční centrum Praha v sobotu v Obecním domě s pražskými symfonikyHypotéza láskyLáska a nenávist
Nabídka mediálního partnerství
www.ngprague.cz
www.muzeummontanelli.com
www.fenixradio.net
www.egmont.cz
www.divadlotramtarie.cz
www.divadloviola.cz
www.paseka.cz
www.dokoran.cz
www.metafora.cz
www.atlantis-brno.cz
www.fragment.cz
www.argo.cz
www.audioteka.cz
www.druhemesto.cz
www.pozitivni-noviny.cz
www.ivysehrad.cz
www.libri.cz
www.bezruci.cz
www.divadlodisk.cz
www.divadloaha.cz
www.zizkovskedivadlo-jc.cz
www.patart.cz
divadlo.zlin.cz
www.albatros.cz
www.academia.cz
www.comicscentrum.cz
www.nakladatelstvicas.cz
www.zooplzen.cz
www.vosp.cz
www.balet-praha.cz
www.jota.cz
www.advaita.cz
Bez čeho nejsou Velikonoce Velikonocemi? Určitě bez vajíček a bez pomlázky! Ale víte, co by mělo být na stole prostřeno k jídlu? Určitě nesmí chybět mazanec, králík a nádivka. Ale ne jen tak ledajaká!
Velikonoční nádivka pro mlsouny
Co potřebujeme?
3 dl mléka, 8 rohlíků, 60 gramů másla, 4 vejce – oddělené žloutky a bílky, zhruba 250 gramů uzeného, stejně tak vepřového a hovězího masa, dále mletý pepř a špetku muškátového květu, sůl, libovolné zelené bylinky
Jak na to?
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Necháme nasáknout až změknou, vmícháme žloutky, podušené kousky masa, okořeníme pepřem, muškátovým květem, osolíme, zasypeme rozemletými bylinkami. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme. Směs můžeme péct v pekáči v troubě na 180 stupňů.
Králíček, co pohladí jazýček
Co potřebujeme?
5 králičích stehen, 2 dl mléka, 100 gramů másla, 5 lžic šlehačky, cca 50 gramů slaniny, kousek celeru, petržele, mrkve, dvojnásobek cibule, než kolik máme dávku jednoho zeleninového druhu, šťáva z poloviny citronu, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, ocet, sklenička vývaru z masa či masoxu
Jak na to?
Zeleninu rozporcujeme na kostičky, které na másle osmažíme. Králičí stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zprudka opečeme a dáme na smaženou zeleninu. Přidáme koření a na kousky naplátkovaný zbytek citronu. Řádně podusíme, přiléváme vývar. Vedle uděláme máslovou jíšku a tu poté vlijeme pod maso. Na závěr přidáme mléko, šlehačku, dochutíme solí, citronem (možno též octem) a cukrem. Omáčku přelíváme přes maso, aby mu dodala chuť.
Tradiční mazanec
Co potřebujeme?
500 gramů polohrubé mouky, 150 gramů moučkového cukru, hrst rozinek, stejná mandlí, balení droždí, strouhaná citronová kůra, sůl, 4 žloutky, hrneček mléka, balení vanilkového cukru, velká lžíce másla, na špičku nože muškátového oříšku, vejce na potření
Jak na to?
Máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr, sůl s citronovou kůrou utřeme do pěny, přidáme droždí, mouku a zbylé mléko, které by nemělo být přímo z lednice. Dále rozinky, část spařených mandlí, které svlékneme a rozdrtíme, přidáme muškátový oříšek. Ze směsi hněteme těsto, které necháme kynout aspoň 2 hodiny; ale klidně i 3,5. Poté upatláme na mouce bochánek. Nožem (tupým) uděláme veprostřed křížek, celé potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme zbytkem mandlí a pečeme v troubě asi hodinu na zhruba 170 stupňů. Na závěr posypeme moučkovým cukrem.
Pokud propadáte sladké vášni, inspirujte se ve velikonočním pečení u dalších tří receptů zde:
http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=4374
Pokud si chcete tradičně vyzdobit byt a znát velikonoční symboliku, přečtěte si tento článek:
http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=4381
Další, k němu dopňující informace, jsou i zde:
http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=2034
Přejeme dobrou chuť!
Ikonka: muj.labuznik.com
ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž
Copyright © 2001 -
2023 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.