Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Kruhy v obilí sužují Kanadu

05.05.2010   Kateřina Sovová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Kruhy v obilí sužují KanaduTajemná sebevražda, charakteristicky polehlé obilí a k tomu ještě ty podivné stopy…Že by Marťani? Detektiv Murdoch však raději zůstává nohama pevně na zemi. Nicméně, při vyšetřování svého třináctého případu se ani on neubrání zaklení ta „Zatracená rudá planeta“.

Farmář Henri Gaston byl nalezen oběšený vysoko na stromě poblíž svého pole. Nebyl by to úplně neobvyklý způsob sebevraždy, kdyby tady něco evidentně nehrálo. Potíž je v tom, že poblíž místa nálezu nejsou vůbec žádné stopy. Jak se tedy Gaston na ten osudný strom dostal? Detektiv Mudroch a konstábl Crabtree zjistí, že Gaston byl amatérský astronom se zvláštní posedlostí Marsem. Jeho zápisky potvrzují, že byl přesvědčen o pravidelných návštěvách Marťanů na svém pozemku. Crabtree se k této možnosti nadšeně přiklání, avšak skeptický Murdoch dává přednost racionálnímu vysvětlení. Podivné události, k nimž v lokalitě začne docházet, nejsou podobné ničemu, s čím se doposud setkal. Mají v nich prsty skutečně Marťané?

Zdroj: ČT


Murdoch na UFO zjevně nevěří...


Nechce se tomu věřit, ale je to tak. První série Případů detektiva Murdocha dospívá s třináctým dílem ke svému zdárnému konci. Není ovšem proč zoufat! Zatracená rudá planeta, poněkud netradiční, o to však více zábavná koncovka prvních Případů zůstává z dnešního pohledu tohoto celosvětově úspěšného seriálu naštěstí jen lákavým vnadidlem na druhou sérii, která, navzdory kvalitám první, strčí svou předchůdkyni hravě do kapsy. Setkání s Buffalo Billem, mistrem magie Houdinim, anebo pro pozorné diváky s jednou z dcer představitele ústřední role, to vše a mnohem víc přináší doposud nejlepší řada kanadského seriálu. Nakonec také to, že vztah Williama a Julie dost možná zaznamená jistých změn není pro pozorného diváka žádným překvapením. Překvapení si pro nás ovšem scénáristé připravili do další třináctky hodně hodně a tak je opravdu na co se těšit.

Vrátíme-li se ovšem do roku 2007, konkrétně do srpna, kdy se v kanadském Dundasu a městečku Rockwoodu poslední epizoda natáčela, další osud seriálu zůstával ve hvězdách. Jen málokdo by v tvrdé konkurenci úspěšného kolegy Poirota či moderních kriminalistů z Miami čekal takový úspěch, jehož se Případům ve finále dostalo. O tom, že sympatie k hlavním představitelům v tomto jistě také hrají svoji nezastupitelnou roli netřeba komentovat. Právě scénář Zatracené rudé planety přinesl štěstí jednomu z nich, když s ním na castingu ohromil přihlížející „sudí“. Hádáte-li Jonnyho Harrise alias konstábla Crabtreeho, děláte dobře.

Kandský rodák, absolvent Sir Wilfred Grenfell College’s School, je mužem mnoha talentů. Kromě televizní obrazovky jej fanoušci mohou vídat na jevišti coby „klasického herce“ (Edmund v Králi Learovi, Hal v Důkazu). V každém případě, Harrise proslavilo především jeho jedinečné komediálnímu nadání, jehož prostřednictvím rozesmívá diváky na pravidelných divadelních festivalech (za všechny zmiňme The Winnipeg či Halifax Comedy Festival). Z dalších seriálů Harris připisuje body díky CBC show Hatching Matching and Dispatching, v níž dokázal své spisovatelské kvality. Ty následně utužil v další kanadské sérii This Hour has 22 Minutes. Harris je dále zakládajícím členem The Dance Party of Newfoundland, ceněné komediální skupiny. Za roli seriálového Crabtreeho (v původních knihách jde o poněkud statnějšího muže, otce pěti dětí) získal dva roky po sobě nominaci na prestižní kanadskou televizní cenu Gemini. Své rodné zemi zůstává věrný, trvale žije v Torontu.
 
foto: Grenada media

Zatracená rudá planeta
6.5.2010 ČT1 20:00
Hrají:
Y. Bisson, T. Craig, H. Joyová, J. Harris a další.
Režie: Shawn Thompson





Yannick Bisson jako detektiv Murdoch a Jonny Harris jako konstábl Crabtree
v seriálu Případy detektiva Murdocha


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0527 s