Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Green Day přivezou pračky, činky, ohňostroj a velkou podívanou

27.06.2010   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Green Day přivezou pračky, činky, ohňostroj a velkou podívanouKoncert Green Day 29. června v areálu pražského Výstaviště v Holešovicích nabídne divákům velkou podívanou a zážitek hodný jedné z nejlepších koncertních kapel současnosti: přes dvě hodiny hudby, mnoho výjimečných pyrotechnických efektů, dvě velkoplošné obrazovky, obrovská LED stěna, světelné efekty a velké pódium – 40 metrů široké a 18 metrů vysoké – které využila kapela Metallica nyní na festivalu Sonisphere.

Díky tomu i diváci dále od pódia v kategorii normální stání budou mít skvělý výhled (a poslech) a kapelu téměř na dosah ruky,“ uvádí Borek Jiřík z pořadatelské agentury Charm Music. Od hranice vzdálenější zóny bude k pódiu pouze cca 60 metrů, což odpovídá délce hokejového hřiště. Koncertní událost roku? Zahraniční média mají jasno - ano: „Jako kdyby na diváky uvolnili obrovskou vlnu energie nashromážděnou za čtyři roky mimo pódia. Green Day dali do vystoupení celou duši i srdce,“ napsal například časopis Rolling Stone o jednom z nedávných koncertů. „Jsou mocnou rockovou kapelou, která punkrock přivedla do mainstreamové kultury a jejichž koncerty jsou nejlepší živou show na světě v roce 2010,“ tvrdí recenze koncertu v Manchesteru webové noviny The Quietus.

Americké punkrockové trio Green Day vystoupí v Praze pod širým nebem v areálu holešovického Výstaviště v rámci evropského turné ke své zatím poslední desce „21st Century Breakdown“, která letos získala Grammy v kategorii „Nejlepší rockové album“. Green Day, kteří jsou vedle Offspring považováni za průkopníky renesance punku a punkrocku v 90. letech, tímto albem potvrdili své výjimečné postavení – od založení v roce 1987 prodeje desek v mnoha miliónech kusů, řada prestižních ocenění (Grammy, Brit Awards, MTV Music Awards, American Music Award apod.) a neutuchající přízeň fanoušků. V dubnu také měla premiéru divadelní verze jejich veleúspěšné desky „American Idiot“ z roku 2004 na Broadwayi. Jako předskokan zahraje kanadská kapela Billy Talent a čeští The Pooh. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro. Koncert uvádí agentura Charm Music.

Kapelu Green Day (zpočátku pod jménem Sweet Children) založili v Kalifornii v roce 1987 zpěvák a kytarista Billie Joe Armstrong a baskytarista Mike Dirnt, když jim bylo 14 let. Brzy přibrali bubeníka Johna Kiffmeyera a na základě vydařených demonahrávek podepsali smlouvu s punkovým labelem Lookout! Records. V roce 1990 vydali své první LP „39/Smooth“. Po dalších dvou EP deskách Kiffmeyera nahradil současný bubeník Tré Cool, který s nimi nahrál další album „Kerplunk“. Green Day si za krátkou dobu vytvořili mezi příznivci punku v Kalifornii solidní posluchačskou základnu, což jim vyneslo zájem velkých vydavatelství. V roce 1994 již na labelu Reprise vydávají zlomové album „Dookie“, které se dostává na 4. místo hitparády a kapelu katapultuje na MTV i na velké festivaly (například Woodstock). „Dookie“ se prodalo přes 11 miliónů kopií a získalo Grammy v kategorii „Best Alternative Music Performance“. Následují o něco méně prodávané, přesto úspěšné, desky „Insomniac“, „Nimrod“ a „Warning“. Všechny své kritiky, kteří kapele věštili stagnaci či úpadek, umlčelo trio politicky podbarvenou deskou „American Idiot“ z roku 2004 – č. 1 na hitparádě, řada skladeb, které se staly hity, multiplatinové prodeje a zisk Grammy. V roce 2007 Green Day založili boční projekt Foxboro Hot Tubs. O dva roky později Green Day vydávají zatím poslední, osmou studiovou desku „21st Century Breakdown“. Celkem za svoji kariéru získali čtyři ocenění Grammy.


Tým Green Day přiveze 8 autobusů, vybavení pak 13 kamiónů. Předkapela Billy Talent přijede s 1 kamionem a 2 autobusy, české The Pooh přiveze 1 autobus MHD. Pro samotné členy Green Day bude kromě jejich šatny připraveno několik dalších místností: meditační chill-out pokoj s pohovkami, tzv. „válečný“ pokoj, rodinný pokoj, zkušebna s nástroji a posilovna, kam si přivezou činky a posilovací stroje. V zázemí nebudou chybět ani dovezené pračky a jedna místnost na obleky pro členy kapely. Instrukce a seznam pro pyrotechnické efekty má přes 40 stran.
 
Praktické údaje ke koncertu:
• vstupenky budou kromě předprodeje v síti Ticketpro k dostání i na místě
• areál koncertu je dostupný pěšky ze zastávky Výstaviště po chodníku, který vede parkem Stromovka paralelně s plotem Výstaviště. Cesta bude značená.
• areál se otevírá již 16 hodin, doporučujeme včasný příchod, aby se diváci vyhnuli případným frontám
• v areálu koncertu bude dostatek stánků s občerstvením - jídlem i pitím
• v areálu budou připraveny tribuny pro tělesně postižené
• při koncertu platí obvyklé zákazy: vnášení poloprofesionálních a profesionálních fotoaparátů, videokamer, zbraní, lahví, deštníky, baťohy apod. K dispozici bude úschovna.
• časový program koncertu: 16.00: otevření areálu, 17.55 – 18.25: The Pooh, 18.45 – 19.30: Billy Talent a od 20.00 Green Day

 Více se dozvíte na: 

www.charm-music.cz

www.greenday.com

http://www.myspace.com/greenday

American Idiot: http://www.youtube.com/watch?v=x8d0Q1RzYWE

Jesus Of Suburbia: http://www.youtube.com/watch?v=lPLvBO_2Gn0

21 Guns: http://www.youtube.com/watch?v=r00ikilDxW4

www.greenday.com

http://www.myspace.com/greenday

 Zdroj: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.CZ


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.955 s