Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Tóny Chodovské tvrze už za 10 dní

10.07.2010   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Tóny Chodovské tvrze už za 10 dníZa 10 dní, 20.7., začne na pražském Chodově 7. ročník festivalu Tóny Chodovské tvrze. Výběr žánrů, které se v rámci letošního ročníku představí ve spojení s klasickou hudbou, stejně jako volba jejich interpretů byl, jako každoročně, záležitostí předního českého houslového virtuosa Jaroslava Svěceného.

Festival Tóny Chodovské tvrze si v průběhu sedmi let své existence vybudoval pevnou diváckou základnu a renomé, s nímž se stal neodmyslitelnou součástí pražského kulturního léta. Na počátku všeho stál houslový virtuos Jaroslav Svěcený, jihoměstský patriot a jeden z těch, kteří se rozhodli ukázat, že i v prostředí největšího pražského sídliště je také možné setkat se s výjimečným uměleckým zážitkem. Obzvlášť máte-li zde Chodovskou tvrz – kruhovou pevnost s nádvořím.  Skýtá neopakovatelnou atmosféru.

Ani letošní ročník festivalu Tóny Chodovské tvrze nebude ochuzen o tradiční žánrovou pestrost. Jaroslav Svěcený zahraje s proslavenou „folkovou cimbálovkou“ Cimbal Classic, s jazzovým uskupením Pavla Jakuba Ryby The Fish Men a také s Blue Effectem Radima Hladíka. To však neznamená, že milovníci klasiky a konzervativnější posluchači přijdou zkrátka. Právě pro ně je připraven i "zlatý hřeb" festivalu, koncert nazvaný Slavné housle šlechtických rodů, při němž zazní housle a violy staré tři staletí. Půjde o zcela unikátní koncert. Nástroje totiž pochází z českých i zahraničních soukromých sbírek a pravděpodobnost, že by se v blízké budoucnosti znovu podařilo sehnat všechny tyto „poklady“ ke společnému veřejnému koncertování, je mizivá.

Jaroslav Svěcený je pochopitelně spojen především s klasickou hudbou. Zároveň je však také – a někdy snad především – neúnavným popularizátorem houslové hry a významným hudebním experimentátorem. Svými houslemi tak mnohokrát prověřil nejen jazzové skladby, ale například i folk a world music. Dříve například se skupinou Jablkoň, či letos na celostátním finále folk&country festivalu Porta. V tomto výčtu nelze opomenout projekt Vivaldino 2005, který vznikl ve spolupráci s rockovým klavíristou Michalem Dvořákem, zakládajícím členem skupiny Lucie, a dalšími významnými českými rockovými muzikanty.

Festival Tóny Chodovské tvrze se díky každoročnímu velkému zájmu posluchačů stal již tradiční a nezastupitelnou součástí kulturní sezóny na Jižním Městě i pražské kulturní scény v „prázdninových“ měsících.

titulka www.chodskatvrz.cz
text PR agentura 2 media


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0381 s