Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Dožeňme světové trendy a oblékněme si na léto bavlnu

27.07.2010   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Dožeňme světové trendy a oblékněme si na léto bavlnu Pletené modely, které naoko vypadají, jako by je stvořila babička, ať už je její datum narození na konci devatenáctého století, na začátku dvacátého, mezi světovými válkami nebo až v době, kdy se na války jen vzpomínalo, rozhodně neovládají módu první sezónu.

Proč ten výčet letopočtů? Inu proto, že pletená móda nikdy zcela z módy nevyjde. Jsou jen období, kdy ji mírně opomíjíme nebo si od ní potřebujeme odpočinout. Pravdou je, že ve světových trendech už opanuje módní pole poněkud déle, než je tomu v našich obchodech nebo – a to možná ještě více – v našich myslích. Módní návrhářka Jiřina Tauchmanová však nezůstala pozadu a pro ty, kdo chtějí svůj šatník ozvláštnit, vdechnout mu atmosféru elegance i ležérnosti zároveň, připravila na léto půvabnou kolekci, ve které si každý přijde na své. Při její tvorbě se nechala inspirovat právě vzpomínkou na obsah babiččiny truhly.

„Přemýšlet o tradici pletené módy je asi zbytečné. Každá z nás bez rozdílu věku má v šatníku kousek, který někdo milovaný stvořil nebo jsme jej v potu tváře tvořily samy, ve kterém jsme něco mimořádného prožily, který pro nás něco znamená nebo na něj s láskou vzpomínáme. Právě tyto kousky nabývají čas od času na aktuálnosti, stávají se nezbytnou součástí šatníku či inspirací pro návrháře,“ vysvětluje svou inspiraci Jiřina Tauchmanová. Kolekcí pletené módy vyjadřuje úctu k rukodělné práci, touhu po romantice a to vše ztvárňuje do věčného materiálu – bavlněné příze v přirozených barvách léta.

Ať už jsou to módní trendy nebo nostalgické vzpomínky, co nás svede sáhnout po pleteném modelu, určitě neuděláme chybu. &Saty, vestičky i dlouhé vesty, tílka, svetříky v pastelových barvách nebo v nepostradatelné bílé, nápadité vzory, to vše charakterizuje romantickou kolekci, která osvěží letní šatník i vzhled ulice. A protože jde o ruční práci, o složité vzory není nouze – plastické vzory střídají úplně hladké modely. A střih? Klasika je v ručním provedení půvabná, na své si však přijdou i milovnice atypických tvarů.

Letní modely jsou stvořeny především z bavlny, kdo však nestihne oživit svůj šatník v létě, může se těšit na podzim a sáhnout po teplejších kouscích, které určitě nezklamou svou estetickou ani užitnou hodnotou.


 
Zdroj: ConPro


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0943 s