Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Záhada tunguzského meteoritu

24.07.2010   Jaromír Komorous   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Záhada tunguzského meteorituProbůh! Co se to tenkrát stalo? Dodnes si vědci celého světa nad tím lámou hlavu, či to aspoň předstírají. Prokazatelné vysvětlení ale nedostáváme. Atomova bomba to být nemohla. Vývoj první bomby probíhal až ve 40.letech 20.stol. a první bomby měly sílu „jen“ kolem 20t TNT. Činnost silného elektromagnetického pole? Budiž. Ale, co to tam tenkrát vlastně letělo?

Ono je to celé postavené na hlavu. Událost jako hrom a proběhla skoro bez povšimnutí nejen tisku. Pojďme na základní data: 30. 6. 1908 v 19:17 na Sibiři nedaleko řeky Podkamenaja Tunguska. Exploze měla sílu asi 10 až 15 megatun TNT a smetla asi 60 miliónů stromů v oblasti přes 2150 km2. Těleso pořád neznámého původu explodovalo nad zemí, což způsobilo obrovskou vzduchovou vlnu, která rozbíjela okna ještě ve vzdálenosti 650 km. Další týdny zářila noční obloha nad Evropou a západním Ruskem tak, že při ní šlo klidně číst. Tak dobře, stalo se v Rusku a to , jak známo, je skoupé na informace odjakživa. Ale ani světem to nelomcovalo. Dá se to přičítat pouze předválečnému stavu, ležícímu jak duchna nad Evropou?


Přímo bombový názor vypadl (z koho jiného) z vedoucího sekce pro výzkum a techniky UFO Národní bezpečnostní akademie v St. Petersburgu Valery Uvarova na 12. mezinárodním kongresu o UFO (2. až 8. února 2003). Už jen původ zprávy není pro mě příliš explicitní. Pohleďte na část rozhovoru, jenž tam vedl s Grahamem W. Birdsallem. (Nexus Magazine).
GB: Na začátku jste mimo kameru zmiňoval určitá důležitá odhalení související s explozí v tunguzské tajze v roce 1908. Můžete mi nyní zopakovat, proč v současnosti věříte, že znáte její příčinu?
VU: Nejde ani tak o víru, my víme, co ji způsobilo. Byl to meteor, ale ten meteor byl zničen … zničen řekněme raketou.Tato raketa byla vypuštěna z určitého fyzicky existujícího zařízení. My nevíme, kdo ho sestrojil, ale bylo to velice dávno a toto zařízení je na Sibiři, několik set kilometrů severně od Tunguzky. Rád bych Vám něco řekl. Poslední případ, kdy toto zařízení „sestřelilo“ meteor, se udál 24.-25. 9. 2002. Američani (na svých třech základnách) explozi rovněž zaznamenali. (New Scientist vol 178, vydání 2339 ze 14. 6. 2003)
GB: Nezlobte se na mne, ale to vypadá jako science-fiction …
VU: Grahame víte, že když hovoříme o takovýchto věcech, činíme tak pouze s lidmi, kteří jsou si vědomi zodpovědnosti s tím související. A víte, že přicházíme do styku s technologiemi mnohem vyspělejšími, než jsou ty naše, schopnými věcí, které my neumíme.

Tak, co vy na to? Sci-fi? Fantasmagorie? A co když ne a konečně jsme u kadlubu věci?

                  
                                                            les okolo výbuchu v roce 1927

První důkladnější průzkum místa katastrofy provedl až v roce 1927 ruský mineraolog Leonid Kulik Všimněte si, prvně je použito slovo katastrofa. Ale nebylo to náhodou štěstí? A co toto: Mezi prvními výbuch slyšela stařenka asi 400 km od místa dopadu a spadla při tom z pece. Velice přínosný je i tenhle názor: "Tunguzský meteor byla kosmická loď ponechaná (zapomenutá) na zemi z dob válečných konfliktů popisovaných v indických eposech. Jednalo se o opouštěcí automatické plavidlo. Ruska vláda se o tomto pozůstatku dozvěděla a vyslala průzkumnou výpravu, která plavidlo nalezla a aktivovala. Jednalo se o válečnou loď, která se po aktivaci vynesla na orbit, kde vyčkávala na autorizaci, ke které však nedošlo a loď vykonala program autodestrukce. Zbytek už znáte." Řeknu vám, to nám ještě scházelo.

Ať už v roce 1908 přiletělo cokoliv, lidstvo mělo štěstí. O pouhých šest hodin dříve by se katastrofa udála na pomezí Francie a Německa. Počítačové simulace NASA vykazují pro ten případ 120 až 140 miliónů obětí a samozřejmě totální devastaci území o rozloze téměř milión kilometrů čtverečních! Ani nevím, zda, po víc jak stovce let, má ještě cenu pátrat dál.

titulka www.osel.cz  zdroj informací i foto www.tipyainspirace.cz; www.hledani.gnosis9.net





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1618 s