Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Sto zvířat stojí Nohama na zemi

03.08.2010   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Sto zvířat stojí Nohama na zemiUž za necelý týden, v pátek 6. a sobotu 7. srpna, proběhne v Českých Budějovicích druhý ročník charitativního hudebního festivalu Nohama na zemi. Během dvou dnů se na zdejším Výstavišti představí přes patnáct českých kapel, největším lákadlem je koncert festivalových mohykánů Sto zvířat, kteří letos slaví dvacáté výročí své existence.

Charitativní hudební festival Nohama na zemi probíhá už druhý rok pod patronátem jihočeského občanského sdružení Květinka. Jeho výtěžek poputuje na nákup kompenzačních pomůcek pro tělesně postižené.

Co do žánrovosti uspokojí line-up spíš „tvrdší“ část publika. První den festivalu se představí například punk-rocková pardubická skupina Volant, domácí úderka Fiesta Rock nebo folk-rockoví Hodně Podně, kteří se v dubnu představili jako jedna z předkapel jarního turné Vypsané fiXy.

Sobotní program pak vyvrcholí vystoupením Sto zvířat. Jak se letos dvacetiletá hudební smečka staví k charitativním projektům a proč na nabídku zahrát si na festivalu Nohama na zemi kývla? „Jako kapela, která čítá deset muzikantů, zvukaře, manažera, road manažera, osvětlovače a dva techniky, se k beneficím stavíme velmi ostražitě. Nicméně pokud máme pocit, že s náma pořadatel jedná fér a doloží nám, kam peníze, které naši diváci dali za vstupné, jdou, projekt rádi podpoříme,“ uvádí zpěvák Jan Kalina. „Za rok zahrajeme vždy pár koncertů tohoto typu, například pro sdružení Bolíto, které se stará o popálené děti, Helppes pro vodící psy a tak dále. Máme pak pocit, že třeba budeme mít v pekle nějaké drobné úlevy,“ dodává.

Vstupenky na festival jsou v k dostání v předprodeji za 200 Kč v Českých Budějovicích (Skateshop Hanny Bunny, Klub Mr. Brown) a v Praze (kavárny Ouky Douky, Balkón a Jericho). Na místě budou ke koupi v ceně 300 Kč a 200 Kč (pouze sobota).

Seznam skupin, které na festivalu vystoupí:

...a vůbec, Bezpatyboty, Born In Pripyat, Earl Grey, Erased, Fiesta Rock, Gun For Rest, Hodně Podně, Joe Purple, Molitan Noodels, Rattle bucket, Sto zvířat, TDSTV, Veřejná bezpečnost, Volant, Zpětná vazba.

Květinka o.s.
Květinka o.s. je česká bezpříspěvková organizace, která vznikla na podzim roku 2006 na základě osobních prožitků a zkušeností zakladatelů. Jejím hlavním úkolem je pomoc dětem a mladým lidem s tzv. získaným handicapem. Ten ve většině případů nastává po autonehodě nebo po úrazech. Svou činnost zaměřila právě na ty, kteří se v krátkém okamžiku stali ze zdravých nemohoucími, a naprosto závislými na druhých. Pomoc Květinky přichází tehdy, kdy byly státní příspěvky vyčerpány a finanční situace rodiny nedovoluje postiženému další zkvalitnění života.

Více informací: http://www.nohamanazemi.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1064 s