Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


PILSNER FEST - Do Plzně za kapelami a pivem

21.08.2010   Stanislav Polauf   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

PILSNER FEST - Do Plzně za kapelami a pivemV pátek 27. srpna se otevřou brány pivovaru Plzeňský Prazdroj a začne tradiční svátek plzeňských piv. K oslavě přispěje více než dvě desítky kapel zvučných jmen, které po dva dny budou koncertovat na dvou pódiích uvnitř areálu Prazdroje. A čeká mnoho dalších lákadel a atrakcí na akci již po desáté zvané PILSNER FEST.

Hudebních festivalů je v poslední době v republice nesčetně. V Plzni po skončení letošního pětidenního FESTIVALU NA ULICI, zaměřeného spíše na jazz, folk a world muzik se nyní nabízí druhá možnost vidět a slyšet kapely trochu jiného zaměření. Věřte, že nebude snadné se rozhodnout, na kterou kapelu zamířit. Hned v pátek třeba vystoupí Support Lesbiens, J.A.R., Mig 21 nebo Děda Mládek Illegal Band. Sobota bude patřit mezi jiným Třem sestrám, které si pro Gambrinus přichystali novou písničku, Gipsy.cz nebo skupině Žlutý pes. Setkáte se slavnými jmény jako Meky Žbirka či Michal Prokop a to zdaleka není konec všem plánovaným i neplánovaným překvapením. Podrobný program PILSNER FESTU najde zájemce na stránce www.pilsnerfest.cz.

Zpestřením bude několik zcela netradičních spojení jako třeba Petr Bende s cimbálovou skupinou Grajcar, Nightwork zahrají v rytmu beatboxu, skupina Blue Effect doprovodí mezzosopranistku Andreu Kalivodovou a také Petra Černocká a Skupina vystoupí s výjimečnými pěveckými sóly a hosty. Druhou třešničkou je dohoda, že každá kapela zahraje na konci svého vystoupení něco z repertoáru následující skupiny. &Skoda jen, že se zapomnělo na lidovou písníčku, která přece k pivu neodmyslitelně patří. Tak Pivovarské koně či třeba Pětatřicátníky si letos na PILSNER FESTU nezazpíváte.

Co je pro mnohé návštěvníky, kteří mají hluboko do kapsy zajímavé - všechny akce jsou zdarma. Takže vám zbude více na tradiční kvalitní pivo, které bude za přijatelnou cenu - 30 korun za půllitr Prazdroje a 24 korun za Gambrinus. Budete si moci vybrat mezi dvěma pro PILSNER FEST speciálně uvařenými speciály, které se budou čepovat v nefiltrované a nepasterizované podobě. Pivo poteče z rekordního počtu 160 kohoutků.

Pivo a koncerty však zdaleka nejsou vším, co může návštěvníka přilákat. Chvíli po začátku PILSNER FESTU, v pátek v půl osmé večer, se odehraje pokus o překonání rekordu v hromadném přípitku. Stávají rekord činí 4956 připíjejících z roku 2003. Dramaturg festivalu Pavel Anděl věří, že rekord padne. Dokonce se vsadil s jedním z účinkujících Zdeňkem Pohlreichem, který zde v sobotu předvede svoji kuchařskou show. Vyhraje-li Pohlreich bude čepovat pivo, v opačném případě Pavel Anděl uvaří známému kuchaři nějakou "svoji" specialitu z jedno kotlíku.

Doprovodný program PILSNER FESTU nabízí třeba nafukovací městečko Gambrinus, živé sochy, ukázky bednářských řemesel, prohlídky pivovaru a pivovarského muzea za zvýhodněné vstupné, golfový tranažér, srazy štamgastů a další lákadla. Na ulici před pivovarem, která bude pro motoristy po dva dny uzavřena, bude výstava studentů a sprejerů. A pozor - ti, co se rozhodnou přijít na PILSNER FEST v červeném nebo zeleném oblečení, tedy v barvách značek PILSNER URQUELL a GAMBRINUS, budou moci po oba dny na obou pódiích soutěžit a hlavní výhrou bude pivo na rok zdarma


Ilustrační foto: pilsnerfest.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0396 s