Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nová éra kina Atlas - to musíte vidět!

29.08.2010   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nová éra kina Atlas - to musíte vidět!Dnem otevřených dveří zahájí pražské kino ATLAS 1. září 2010 novou éru. „Přicházíme s novou dramaturgií, jejímž hlavním cílem je nabídka „dobrých“ filmů – tedy nejkvalitnějších filmů komerční, ale i nekomerční kinematografie. Každý měsíc bude kino ATLAS nabízet pravidelné cykly, některé z nich mají výrazný výchovný charakter a jsou prioritně určeny studentům a žákům Z&S a S&S,“ upřesňuje Jiří Králík, art director kina.

Klíčovým pravidelným cyklem bude KÁNON FILMU, který každé úterý od 16:00 uvede zásadní dílo světové nebo domácí kinematografie. Filmové představení bude vždy uvedeno krátkým odbornějším lektorským úvodem, v případě zájmu i diskusí po skončení filmu. Projekce je zdarma pro držitele ATLAS PASS, V.I.P. slevovou kartu, s níž držitelé získají mimořádné výhody a slevy a kterou lze získat v pokladně kina ATLAS (podrobnosti na webových stránkách kina www.kinoatlas.cz).

ATLAS FILMOVÉHO SVĚTA každý měsíc představí jednu anebo více národních kinematografií a kultur. Kromě projekcí filmů se v programu objeví i „nefilmové“ druhy umění (hudba, čtení, výstavy). V září bude program věnován francouzskému filmu, v říjnu např. kinematografii polské, indonéské i holandské.

Rodinné projekce filmů pro nejmenší představí BIJÁSEK každou neděli odpoledne v 15:30 (kromě novějších filmů se objeví i dětské filmy starší z tzv. Zlatého fondu kinematografie).

Cyklus JINÉ SVĚTY nabídne filmy animované, dokumentární, experimentální a studentské.
Důležitou součástí programu budou i setkání s významnými osobnostmi, a to nejenom ve formě projekcí filmů, ale i osobního setkání. V září to bude francouzský režisér Luc Besson (bohužel bez setkání) a režisér Tomáš Bařina (se setkáním a za účasti dalších jeho hostů – např. spisovatele M. Viewegha), v říjnu pak již osobní setkání s izraelským režisérem Samuelem Moezem (vítěz MFF Benátky 2009) a legendou českého filmu Vojtěchem Jasným.
 
Program kina Atlas každý týden uvádí jednu či více premiér (eventuelně předpremiér) českých i světových hraných i dokumentárních filmů, ale také prezentaci filmových snímků vycházejících na DVD v cyklu FILM X (aktuální program naleznete na webových stránkách kina Atlas) a pro držitele ATLAS PASS nabídne pravidelně zvláštní bonusy.

První zářijový týden bude ve znamení projektu MANIFESTO s premiérou devíti festivalových hitů. Souběžně Atlas nabídne dvě premiéry – české Drnovické Cattenacio a příjemnou francouzskou komedii (K)Lamač srdcí.

Přehlídku tanečních filmů ve dnech 9. – 15. září pod názvem LET DANCE zahájí premiéry tanečního filmu Let Dance 3D, dále zájemci uvidí kultovní taneční filmy jako Zpívání v dešti, Sláva, Chicago, Repo, Moonwalker. Nová distribuční společnost Outdoor Films uvede 15. září premiéru kolekce cestovatelských filmů nejlepšího slovenského režiséra Pavla Barabáše Cartensz – Sedmá hora. Mimořádná předpremiéra posledního filmu Luca Bessona Tajemství mumie (ve středu 15.9. od 17:30) pozve k retrospektivě filmů tohoto režiséra, která pod názvem TAJEMSTVÍ LUCA BESSONA proběhne v následujícím týdnu (Leon, Atlantis, Arthur a Malthazardova pomsta).

Poslední zářijový týden je věnován především poslední filmové adaptaci díla Michala Viewegha Román pro muže. V minipřehlídce se představí další dvě velmi zdařilé filmové adaptace, duchovně příbuzné Bobule režiséra posledního viewehgovského filmu Tomáše Bařiny. Ten také bude hlavním hostem tajemného programu první BOKOVKY – speciálního setkání s tvůrci, filmem a vínem.

Zdroj a foto: 2media.cz, s.r.o.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0247 s