Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Vhrsti kreslí v Písku s nejlepšími evropskými karikaturisty

31.08.2010   redakce   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Vhrsti kreslí v Písku s nejlepšími evropskými karikaturistyPlakáty s plžími domečky Charlieho Chaplina, Billa Gatese, Walta Disneyho či Julia Caesara, jejichž autorem je člen České unie karikaturistů Vhrsti, zvou letos na třetí ročník bienále Cartoon Meeting Pointu do Písku (3. – 5. 9. 2010). Možnost podívat se přes rameno čtrnácti karikaturistům nabídnou pořadatelé  v sobotu 4. září ve Sladovně.

„Před dvěma lety jsem se akce zúčastnil jako nadšený divák a je pro mě malý zázrak, že jsem byl letos pozvaný jako jeden z tvořících karikaturistů, ba co víc,  organizátoři téhle úžasné akce vybrali moje obrázky na oficiální plakáty a pozvánky,“ říká Vhrsti.

V sobotu 4. září 2010 ve 14:30 začne na nádvoří veřejné kreslení spojené s tvorbou na netradiční materiály a ukázkou portrétní karikatury. V 16:00 pak naváže vernisáž výstavy prací účastníků ve druhém patře v sále Nízké trámy a v 17:00 beseda o kresleném humoru s předními českými karikaturisty v Bílých trámech. Všem, kteří nestihnou zahájení výstavy, bude písecká Sladovna přístupná až do 26. září denně kromě pondělí od 9 do 17:00.

Na zdejší poměry unikátní akci přivedl do Česka v roce 2006 Miroslav Barták, jeden z našich nejuznávanějších karikaturistů, aby ve městě nad Otavou elegantně překlenul pauzu mezi jednotlivými ročníky tamního bienále kresleného humoru. V roce 2006 tvořili známí karikaturisté na téma mosty, v roce 2008 se hlavním mottem setkání staly Múzy, letos se akce nese v duchu myšlenky „Vezmi tužku, postav dům“.

Pozvání na Cartoon Meeting Point Písek 2010 přijali:
Miroslav Barták (CZ), Bernard Bouton (F), Jaroslav Dostál (CZ), Jacek Frackiewicz (PL), Vhrsti (CZ), Jiří Koštýř (CZ), Břetislav Kovařík (CZ), Olexy Kustovsky (UK), Astrid Langer (A), Diliana Nikolova (BG), Jiří Novák (CZ), Peter Ruge (D), Ladislav Torma (SK), Fedor Vico (SK)

Vhrsti (nar. 1975) – profesionální ilustrátor, spisovatel, komiksový kreslíř a scénárista je členem České unie karikaturistů a neoficiální nové vlny českého a slovenského komiksu Generace nula. Za svou tvorbu získal řadu ocenění. Ilustruje například knihy Vojtěcha Steklače, ale i vlastní pohádkové knížky. Jeho prvotina Už se nebojím tmy získala Cenu učitelů za přínos dětskému čtenářství.

titulka www.vhrsti.blogspot.com; fotografie www.czechtourism.com



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0917 s