Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pražská komorní filharmonie zahajuje 17. koncertní sezónu 2010/2011

10.09.2010   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pražská komorní filharmonie zahajuje 17. koncertní sezónu 2010/2011Mladé české umělce, ale i zajímavé dirigentské osobnosti a neobvyklé projekty uvede v letošní sezóně Pražská komorní filharmonie, jejíž program představila PKF minulý týden na své čtvrteční tiskové konferenci. Vystoupí sólisté opravdu zvučných jmen. Koukejte:

Hobojista Vilém Veverka, harfistka Kateřina Englichová, violoncellista Tomáš Jamník, klavírista Vovka Ashkenazy, hornista Radek Baborák, Jan Brabec (klarinet), Tomáš Františ (fagot), dirigenti Jiří Bělohlávek, Vladimir Ashkenazy, Milan Turković.

Novou sezonu zahájí Pražská komorní filharmonie se svým šéfdirigentem Jakubem Hrůšou 22. září 2010 ve Dvořákově síni Rudolfina. Sólistkou večera bude sopranistka Kateřina Kněžíková. Koncert se koná v rámci hlavního Orchestrálního cyklu Pražské komorní filharmonie. Mezi přední interprety tohoto cyklu budou patřit především mladí čeští umělci, kteří si zaslouží větší pozornost publika a inspirující dirigentské osobnosti.

Mezi nejzajímavější interprety hlavního cyklu i celé sezony bude bezpochyby patřit klavírista Vovka Ashkenazy, který vystoupí společně se svým otcem, světoznámým dirigentem, Vladimirem Ashkenazym v dubnu. Program obsáhne skladby od klasicismu až po 20. století.

Celkem tři mimořádné koncerty uspořádá Pražská komorní filharmonie jako bonus pro své předplatitele. K Orchestrálnímu cyklu je vázán recitál rumunsko-americké sopranistky Laury Tatulescu s názvem „Nápoj lásky“, k Cyklu koncertů pro děti „Pohádkový koncert“ pod záštitou paní Livie Klausové, manželky prezidenta České republiky. K tomuto projektu se váže výtvarná soutěž pro malé návštěvníky sobotních představení. Vítězné obrazy budou oceněny a následně vydraženy. Výtěžek z aukce připadne projektu Světluška, nadačního fondu Českého rozhlasu. Hostem patronka Světlušky Aneta Langerová. PKF uspořádá 4. prosince koncert k 80. narozeninám klavíristy Ivana Moravce, který přednese Mozartův klavírní koncert č. 23 A dur, KV 488 a Jiří Bělohlávek, dirigent večera, spolu s orchestrem oslaví výročí skladatele L. van Beethovena jeho 3. Symfonií Es dur.

Pražská komorní filharmonie bude také pokračovat v pořádání oblíbených sobotních koncertů pro děti v Rudolfinu, které se z důvodu velkého zájmu vrací k počtu 8 koncertů v sezoně, a Cyklu moderní a soudobé hudby Krása dneška ve &Svandově divadle na Smíchově.

Edukativní projekty, jako jsou Koncerty pro děti, dětský klub Notička nebo Orchestrální akademie, podpoří PKF ještě převzetím záštity nad projektem Dětského orchestru Nadačního fondu Harmonie, který umožňuje talentovaným dětem ze sociálně slabších rodin získat hudební vzdělání. PKF jako patron zprostředkuje dětem pozvání do zákulisí zkoušek profesionálního orchestru, setkání se sólisty i atmosféru jednotlivých koncertů.

Prodej vstupenek na jednotlivé koncerty zahájí Pražská komorní filharmonie dnes,10. září. Vstupenky bude možné zakoupit v kanceláři PKF nebo elektronicky na webových stránkách PKF na adrese www.pkf.cz. Doporučujeme. Entuziasmus Pražské komorní často nevidět!

Zdroj textu www.pkf.cz; Monika Ryšavá, obrázky rovněž



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0206 s