Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Okolo Třeboně pasou se (prý) koně

23.09.2010   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Okolo Třeboně pasou se (prý) koněLetní festivaly i v září? Na renesanční tvrzi ve Vlksicích na Písecku vyvrcholí v sobotu 25. září série akcí, které prodloužily tamní turistickou sezonu. "Po dvou víkendech s divadelním spolkem Kašpar, na místě se silným geniem loci, představí se od 17 hodin folkoví klasici Nezmaři, písničkář Václav Koubek, flétnový soubor Třeboňští pištci a...?

Volyňští Shivers, hrající směs irské a keltské muziky, kteří letos získali hlavní cenu na prestižním festivalu Zahrada. Program doplní historické hry pro malé i velké," řekl Pavel Barnáš, hlavní organizátor a ředitel festivalu Okolo Třeboně. Myslel na koně? Čert ví.

Přímo v prostředí renesanční tvrze nedaleko Milevska se rozezní úderem 17. hodiny odpolední tóny Nezmarů, jihočeské folkové klasiky. Třeboňští pištci vedení Václavem &Simečkem navodí tu správnou atmosféru přes gotiku a renesanci až po Beatles. Keltskou a irskou pohodu s mnoha originálními nástroji včetně bubnu bodhránu přinese volyňská kapela Shivers a nové album Avé přiveze chotěmický písničkář, herec a spisovatel Václav Koubek.

Hudebníci tak navážou na divadelní spolek Kašpar, který o předchozích víkendech přilákal na tvrz stovky lidí díky svým představením Cyrano a Hamlet. "Je to závěrečná akce celého cyklu, a i proto bude nejrozsáhlejší. Rádi bychom rozšířili kulturu do dalších míst na jihu Čech a využili zkušenosti z pořádání kulturního multižánrového festivalu Okolo Třeboně, který má již tradici dlouhou 19 let," uvedl k tomu ředitel festivalu Pavel Barnáš.

Program zahájí renesanční šerm a tanec v podání souboru Collegium 1570 a volné chvíle mezi přestavbami pódia vyplní také soubor starých tanců Calyculus z Jindřichova Hradce. "Myslíme i na naše nejmenší, kteří si budou moci od 16 hodin vyzkoušet, co je to střelba z kuší, seznámit se s dávnými zbraněmi či se zapojit do zajímavých historických her. Připravujeme i ukázky z historických řemesel. Pan kovář, který bude ukazovat, co umí s kladivem, slíbil, že vyrobí pro děti upomínkové předměty," doplnil.

Děti do 130 centimetrů mají vstup zdarma. A každý, kdo zakoupí vstupenku v předprodeji, dostane dárek v podobě alba skupiny Cimbal Classic. Tato kapela okolo Dalibora a Katky &Struncových, která kdysi vznikla na festivalu Okolo Třeboně, se ve Vlksicích objeví příští rok, takže deska poslouží i jako pozvánka. Lístky lze sehnat na těchto předprodejních místech: v informačním středisku Milevska a Tábora, v novinovém stánku Hany Ondřejové v Bechyni, v Kulturním domě Písek, v sokolovně v Týně nad Vltavou, v informačním centru knihovny Jana Drdy v Příbrami, v Divadle v Celetné v Praze, v Hospodě u Hadáčků ve Vlksicích a v tamním obchodě. "Tvrz ve Vlksicích se 25. září přesune jak ročním obdobím, tak kulturním programem do nostalgie léta a starých časů. Jsem přesvědčen, že se jedná o zajímavý projekt, který prodlouží turistickou sezonu a přiláká do malebné vesničky na jihu Čech nové návštěvníky," shrnul Pavel Barnáš. V minulých letech jsme vyzkoušeli. Velmi příjemné.

TZ Martina Bittnerová
titulka www.trebonsko.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1297 s