Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Čarodějka nekouše

25.09.2010   Julie Kolocová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Čarodějka nekouše"Pokud si mě představujete jako podivnou bytost s jedním či více hrby a podobným počtem bradavic, se zlověstným úsměvem, který je zkrášlen třemi zkaženými zuby,…tu, které se všichni bojí, zklamu vás." Michaela Kudláčková – Jak se modlí čarodějky, nakladatelství XYZ.

Už od dětství jsou něčím jiné, vidí dál nežli většina ostatních, tuší budoucí, cítí sílu a vidí jevy druhým ukryté. Potkali jste se i vy s něčím, co nelze běžnými logickými postupy dnešní doby vysvětlit? Nebo jste dokonce něco podobného dokázali i pochopit? Pak nejspíše patříte k nim, k čarodějnicím. Dlouhá je cesta k poznání odmítaného, autorka Michaela Kudláčková ji započala.

Náhodou jsem se s Vénou potkala po X letech ,…když jsem ji hodně potřebovala.
Náhodou mezitím vystudovala astrologii…
Náhodou jsem se potkala s A.A., u které jsem poprvé uviděla tarot.
Náhodou ….mi řekla, proč jde čarodějnice za čarodějnicí.
A nic není náhodou. Všechny kamínky, je-li vše v pořádku, začnou do sebe v pravou chvíli zapadat. Uvědomíme-li si to, jdeme kupředu. Hýbeme-li jimi též ku prospěchu ostatních, jsme šťastni i my. Není černé, či bílé magie. Jsou jenom svou povahou černí, či bílí lidé. A existuje vůbec magie? O tom není pochyb. Podle M. Kudláčkové je nástrojem k životu a k větší radosti z toho, že ho můžeme sdílet. Je-li tomu tak, není proč se bránit. Ale dál.

Knižní tituly s touto tematikou mají v dnešní době živnou půdu. A nedivme se. Pocity osamění, ztráta soudržnosti s přírodou, moc a síla na úkor humánnosti, chaos, který honosně nazýváme řádem, chybějící pokora - mám dále jmenovat? To je pouze zlomek toho, proč se lidé snaží utéci do jiného světa. Ale pojďme se do knihy podívat systematičtěji. Karma, pohanské svátky a jejich rituály, znamení a naše zrození, runy, tarotové karty, luna, sny, tělo s námi mluví, bylinky, numerologie,…není toho málo na knihu formátu A5 čítající necelých 250 stran. Je tedy jasné, že žádné z uvedených témat zde není pojato do hloubky. Autorka načrtne a vzápětí „odletí“ kousek dál. Ale proč ne? Koneckonců čtenář, mající povědomí, od této knihy více nečeká. A ten, kdo teprve tuší, nebo dokonce není ani tam, získá informace a je už jenom na něm, jak je zúročí. Přesně tohle, domnívám se, Michaela Kudláčková zamýšlela. Dodávám, povedlo se.

Narodila se v roce 1968. Do povědomí veřejnosti se zapsala jako dětská herečka, stačí připomenout film Veronika, prostě Nika, či Barču Hrdinovou ze seriálu My všichni školou povinní. Odmaturovala na sociálně-právní škole a prošla mnohými zaměstnáními. Nyní je redaktorkou magazínu Žena-in. Věnuje se magii a přidruženým oborům, má čtyři dcery a žije v Praze.

Michaela Kudláčková: Jak se modlí čarodějky
Vydalo nakladatelství XYZ v roce 2010

Foto www.xyz-knihy.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.042 s