Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Svačiny pro školáky: 5x salát na přestávku

23.09.2010   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Svačiny pro školáky: 5x salát na přestávkuKoupit bagetu, zabalit promazanou housku, upéct koláčky, nebo mu dát peníze? Také řešíte, co dát dítěti do školy ke svačině? A už jste zkusila saláty? Máme pro vás pár receptových tipů…

Salátem zpestříte jídelníček a navíc uděláte i něco pro zdraví svého malého svěřence. Všechny recepty jsou rychlé a jednoduché. Nebojte se salátu udělat víc a vzít si sama / sám do práce…

SALÁTOVÝ RECEPT 1

Ementál a pomeranč k sobě pasují
Co potřebujete:
400 gramů ementálu, 2 velké pomeranče, 100 gramů jader vlašských ořechů a 1,3 decilitru pomerančového džusu

Jak na to? Ementál a pomeranče nakrájejte na malé kousky. Jádra ořechů rozsekejte či rozdrťte, zalijte džusem a smíchejte. A je hotov! Nechte chvíli odstát lednici. Jak jednoduché!

SALÁTOVÝ RECEPT 2

Ementál a zelenina jakbysmet
Co potřebujete: 200 gramů ementálu, 200 gramů ředkviček, 200 gramů kedluben, 200 gramů kysané smetany, pažitku a sůl (množství je vždy stejné u všech ingrediencí, můžete je tak lehce zvedat i snižovat)

Jak na to? Ementál i ředkvičky nakrájejte na kostičky, kedlubny nahrubo nastrouhejte. Promíchejte a přidejte smetanu, do které jste vmíchal/a sůl. Promísíme, posypeme pažitkou a necháme chvilku odležet.

SALÁTOVÝ RECEPT 3

Sýr a vajíčka pro sytější stravování
Co potřebujete:
500 gramů uzeného sýra, 3 natvrdo uvařená vejce, 75 gramů cibule, 100 gramů sterilovaných okurek, 2 kapie, 100 gramů sterilovaného hrášku, 200 gramů bílého jogurtu, 2 velké lžíce hořčice, sůl a petrželka

Jak na to?
Sýr a vejce rozkrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, na kostičky nakrájené kapie a najemno posekanou cibulku a okurky. Vše smícháme. Jogurt smísíme s hořčicí, špetkou soli a vlijeme do salátu. Opět mícháme, posypeme petrželkou a je hotovo.

SALÁTOVÝ RECEPT 4

Syrové zelí čistí tělo
Co potřebujete: Hlávku zelí, velkou cibuli, sůl, kmín. Na zálivku si připravte: 4 lžíce octa, 1,3 decilitru vody, 40 gramů cukru a dvě lžíce oleje

Jak na to? Zelí nastrouhejte na podlouhlé nudličky, přidejte cibulku najemno krájenou, osolte, pokmínujte a zalijte zálivkou. Toť vše.

SALÁTOVÝ RECEPT 5

Zelí s paprikami a jablíčky

Co potřebujete: 350 gramů hlávkového zelí, 150 gramů paprik, 100 gramů jablek, cibulku. Na zálivku si připravte: 1,3 decilitru vody, špetku soli, 2 lžičky cukru, lžičku oleje, pepř a lžičku octa.

Jak na to? Zálivku promísíme (všechny ingredience smícháme) a necháme chvilku stát. Zelí, cibuli, jablka i papriky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme. Přelijeme zálivkou. Dobrou chuť.

Ikonka: mrdeath.net


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.089 s