Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Móda do školy i školky? Pletená - barevná a praktická

28.09.2010   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Móda do školy i školky? Pletená - barevná a praktickáS nadcházejícím podzimem bude třeba sáhnout do šatníku trochu hlouběji a zejména děti vybavit na celý den skladebným oblečením, které se přizpůsobí rozmarům počasí. Mikiny se asi nenechají vytlačit z výsluní oblíbenosti, ale ruku na srdce, která maminka občas nezatouží, aby její kluk nebo holčička vybočili trochu z řady a nepodobali se sobě jako vejce vejci?

Možná i vzpomínka na dobu dětství, kdy svetříčky, vestičky, ba i pletené šatičky byly přirozenou součástí našeho šatníku, povede k rozhodnutí pořídit své ratolesti něco pleteného.

 

Se začátkem školního roku čeká na kluky a holčičky plno nových událostí – vstup do školky, do školy, mezi nové kamarády – a to je dobrý důvod ukázat jim, že každá příležitost si v oblékání žádá své a že v tom, v čem chodí na hřiště, nepůjdou na oslavu narozenin nejlepšího kamaráda.

 
Pletené svetříky s dlouhým i s krátkým rukávem zahřejí a rozhodně dětem budou slušet! I tričko s límečkem a rozhalenkou může být pletené, je – li z kvalitní bavlněné příze, dobře se nosí i udržuje. A když zafouká ze strnišť, teplý svetr přes hlavu nebo propínací vestička promění kluky ve šviháky a holčičky v malé dámy. Ty se možná nechají inspirovat a jednoho dne sáhnou po jehlicích a přízi, aby si vytvořily vlastní model. Ostatně tak začínala i sama Jiřina Tauchmanová. „Nůžky, jehly, jehlice a hlavně barevnost látek a přízí, které měla maminka s babičkou ve skříni, mě lákala odmala. Dokonce tak, že tato nebezpečná lákadla přede mnou nejprve schovávaly,“ vzpomíná Jiřina Tauchmanová.           


Módní návrhářka Jiřina Tauchmanová je známá svým vztahem k rukodělné tvorbě a není tedy divu, že nedílnou součástí jejích kolekcí se stala i pletená móda. I když se módní trendy neustále opakují, jsou věci, které se táhnou jako zlatá nit všemi obdobími a vždy si najdou své příznivce. Pletená móda a ruční práce k nim patří. Ať jsou pletené modely zrovna módním hitem nebo „pouze“ praktickým a slušivým oživením šatníku s určitou dávkou nostalgie, své poslání rozhodně plní dokonale. V současné době platí oboje! Pletenou módu pro děti vytváří Jiřina Tauchmanová pro francouzskou módní značku Pingouin, přičemž tyto modely nabízí i v rámci své kolekce. 
 
Zdroj: Vašek &Sirc / Jiřina Tauchmanová - CONPRO


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: ucttzdzý - 14.10.2010 - 17:34

estř


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0489 s