Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Vyrobte si šperk podle vlastních představ

21.12.2010   Aneta Šimonková   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Vyrobte si šperk podle vlastních představDalší svazek od nakladatelství Metafora vás tentokrát zavede do tajů výroby šperků. Setkáte se s klasickými technikami, které používají profesionálové, ale naleznete zde i tipy na výrobu z ne úplně tradičních materiálů.

Nová publikace Moderní šperky nepostrádá to, co nabízejí jiné svazky pro šikovné ruce, které vydává Metafora. Nejprve vás seznámí se základními pomůckami, které při vytváření originálů budete potřebovat. A to jak popisně, tak i obrazně. Od jednoduchých kladívek a kleštiček se přesunete i ke složitějším strojům jako jsou motorové smirky. Nejedná se však o pomůcky, které by nebyly dostupné běžným lidem a přitom se s nimi dají dělat zázraky. 

Po krátké předmluvě, která vám přiblíží šperkařskou oblast se dostanete k jednotlivým kapitolám, které jsou tématicky rozděleny. Každá z nich vám přiblíží vlastnosti dané suroviny a základní práce, které jsou vhodné při manipulaci s daným materiálem. A kteréže suroviny to jsou? 

Jako první se vám představí Kov a drát, se kterými se rovnou vrhnete na nápadité tvarování takového artiklu jako je prsten. Zároveň se seznámíte i s nýtováním, pájením či leštěním nebo poznáte vhodné kombinace s touto surovinou. V další kapitole Umělá hmota a pryž zase získáte inspiraci, kterou byste možná jinak nedomysleli. Napadlo vás někdy zasadit diamant do černé gumy? Ani byste neřekli, jak to vypadá efektně. A co teprve efektní náhrdelníky z obyčejné gumy, které vypadají jako šperkařský skvost. A to nemluvíme ani o plastových špercích, které jsou velmi moderní. Takové, jaké nabízí kniha a které si můžete vyrobit, obchody ale nenabízí.Pokud ovšem čekáte, že v knize narazíte jen na suroviny, ze kterých můžete vytvářet okouzlující šperky, tak se pletete. Dozvíte se více. Třeba to, že plisování (efekt poskládané látky) si můžete udělat i doma. Dozvíte se, jak správně nařezat kůži, abyste ji nepoškodili nebo si vyrobíte vlastní semiš. 

Z možností aktivit, kterými si můžete vyhrát se šperkařskými surovinami (těmi prvoplánovými nebo i zpočátku nečekanými) vás bude přecházet zrak. Jako, když rozbalujete vánoční dárky. Nyní už jen na vás, jestli letošní svátky obdarujete někoho vlastními výrobky nebo darujete knihu Moderní šperky nějakým šikovným ručičkám, které budou štěstím bez sebe.

Vanetta Seecharranová: Moderní šperky, Metafora, Praha, 2010. 



Obálka: nakladatelství Metafora


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0277 s