Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Tipy na vánoční dárky: Kupte globus - ale ne jen tak ledajaký!

09.12.2010   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Tipy na vánoční dárky: Kupte globus - ale ne jen tak ledajaký! Váháte ještě, jaký skvost koupit rodině, polovičce nebo klidně obchodním partnerům pod stromeček? Obecných rad je hned několik: Buďte originální, ale přitom vkusní a pokud bude mít věc i špetku edukativní praktičnosti, máte vyhráno. Rozhledna se s vámi porozhlédne po skutečné lahůdce: Globech, které se vznášejí!

Hned v ikonce se můžete pokochat prvním kouskem, kvalitním politickým globem Stellanova titán. Zadívejte se na něj zblízka. Ne, nejde o optický klam, globus skutečně nic nedrží a vesele si levituje! Děkovat za to může počítačem řízené levitaci. Jde o redesignovaný kousek. Oproti původní verzi stojan doznal barevného vylepšení, jeho nynější "uhelná" barva je poněkud nepopsatelná - zhruba tmavě šedá s decentně blyštivými částečkami. V reálu má skutečně slušnou velikost běžného globu - cenově se tedy vyplatí. Poslouží jako okrasa i učební pomůcka. Má moderní design, vylepšené mapy i grafiku. Rozměry šplhají na průměr 20,3 centimetrů.

Na kolik přijde? 2 333 Kč

Kde se dá koupit?

http://gadgeteshop.cz/zbozi/56/stellanova-titan-globus-politicky/

 

Prohánějí-li se vám po bytě caparti, politickým globem je dvakrát nepotěšíte. Ale co takhle globus zoologický? Vznáší se stejně, jako ten předchozí a seznámí vás s přirozeným životním prostředí 115 zvířat. Vašim robátkům pomůže urychlit chápání geografie. Možná bohužel, možná bohudík, neexistuje česká verze, ale díky anglickým nápisům se vaše dítko alepoň rychle naučí, co je jaké animal zač... Krom jiných na ně čekají klokani v Austrálii, lvi v Africe, velbloudi v poušti, lamy v Jižní Americe a pandy v Číně. 15centimetrový globus má jasně barevnou grafiku a zřetelné a snadno čitelné mapy. Vznáší se za použití technologie “CCL” (počítačem řízená levitace), při které dodatečný permanentní magnet v základně drží globus bezpečně ve stojanu, když se levitační mechanismus vypne.

Na kolik přijde? 1 555 Kč

Kde se dá koupit?

http://gadgeteshop.cz/zbozi/57/stellanova-15cm-globus-zoo-zoologicky/

 
Vznášet se nemusí jen globus - i když tomu zrovna v případě této fotografie (výše) je. Pořádit si můžete i některý z řady výrobků Levitron® Revolution™. Proč byste to dělali? Protože se z vás díky tajuplnému pódiu stane fyzikální mág! Dokážete téměř jakýkoli předmět přimět rotovat a vznášet se (levitovat) ve vzduchu! Představte si své oblíbené globy a upomínkové nebo sbírkové předměty (až do váhy 113,3 gramu či 85 gramu u Podia světa), jak se vznášejí ve vzduchu. Vojáčci, figurky, modely letadel, aut a vesmírných korábů - zkrátka na co pomyslíte. Nová řada Levitron® Revolution™ představuje roky vývoje a unikátních průlomů v technologii maglev. A navíc - má LED podsvícení.
 
Na kolik přijde? 3 333 Kč
 
Kde se dá koupit? 

http://gadgeteshop.cz/zbozi/83/levitron-revolution-quot-podium-sveta-quot/

 

 

Máte doma fotbalistu? Tak to je tenhle levitron přesně pro vás. Vlastně pro něj. Ať již desetiletý nebo padesátiletý, tenhle míč ve stavu bez gravitace na váš stůl udělá radost jak každému aktivnímu hráči, tak fandovi. Dobře vypadající fotbalový míč je o něco menší než standardní levitující globy, takže je kolem více prostoru a levitace vypadá ještě výrazněji než u jiných podobných výrobků. Jak by asi vypadala taková levitace míče přímo na hřišti? Rozměry tohoto merunového kouzla jsou 17,1 cm výška, 9,5 cm šířka, 12 cm hloubky. 

Na kolik přijde? Nyní v akci za 999 Kč (před slevou 1200 korun)

 
Kde se dá koupit?  

http://gadgeteshop.cz/zbozi/34/zero-gravity-fotbalistuv-sen/

A závěrem ještě tip na tři globusové lahůdky, pokud vám předcházející přišly málo honosné či by se nehodily do vašeho starodávnem vonícícho interiéru: 


 Na dárky (a to v mnohem širším záběru, než jen globy) se můžete podívat i do staršího článku. Opět jde o samé originality, tentokráte vhodné hlavně pro školáky: 
http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=10633
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Žaneta - 13.11.2012 - 12:29

Já nakoupila letos dárky na http://www.buydesign.cz/
mají zde opravdu originální dárky, je to i skvělá inspirace pro narozeninové dárky.


Od: JohankaDl - 31.5.2014 - 10:35

Krásný glóbusy
Nádherný glóbusy mají tady http://www.sevt.cz/obchod/knihkupectvi/mapy-pruvodce-globusy/globusy/ :)


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0289 s