Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Neratovičtí podpásovci

02.04.2004   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Neratovičtí podpásovciPan starosta PhDr. Miroslav Lid a pan místostarosta Mgr. Miloň Novák si vzpomněli po dlouhé době, že v Neratovicích žijí také nějací občané, kteří je navíc svými hlasy dostali na hřejivé posty, v nichž dokonávají jen dílo zkázy svých předchůdců. Pan starosta s místostarostou totiž obsadili první dvě stránky dubnových „Listů města Neratovice“ svým provoláním k lidu neratovickému, aby naslouchal jejich moudrým slovům a konečně pochopil, kdo je strůjcem veškerého zla v Neratovicích. Já Vám to prozradím, je to Sdružení občanů Neratovic“ v čele s Annou Spěváčkovou, které údajně vytrvale brání rekonstrukci naší nejproslulejší ulice 28. října.

Je zajímavé, že jsem asi čtrnáct dní před tím, než vyšel článek v Toku o prohnilosti sdružení Neraweb z pera pana novináře Schebesty, potkala paní Spěváčkovou, která mi sdělila, že se chystá likvidace sdružení Neraweb i Sdružení občanů Neratovic v tisku. Zatímco radnice pro sdělení „pravdy“ o Nerawebu využila jinak nezávislý Tok, na paní Spěváčkovou si nakonec vyšlápli v Listech, které dostane každý místní občan do schránky. Zřejmě závažnost prohřešků sdružení paní Spěváčkové je mnohem větší, než prohřešků Nerawebu.

Sdružení občanů Neratovic má právo podle tiskového zákona na odezvu, ale vzhledem k tomu, že Listy vychází pouze coby měsíčník, je nasnadě, jaký účinek bude mít jejich odpověď.
Ať osoba paní Spěváčkové a aktivity Sdružení občanů Neratovic jsou jakékoliv, měli bychom si vážit, že v tak absurdních podmínkách se najdou lidé, kteří se zajímají o osud a budoucnost města, v němž žijí.

Prázdné fráze pana starosty a místostarosty rozhodně nesvědčí o zájmu o město a občany, spíš jen ukazují na pokus o podivný „hon na čarodějnice“. Je pravda, že paní Spěváčková možná komplikuje radnici trochu „život“, nicméně můžeme být rádi, že alespoň někdo. Kdo totiž nahlédne pod pokličku toho, co se na radnici děje, obvykle se s největším opovržením raděj obrní lhostejností.

Rozumný člověk si o celém problému radnice versus Sdružení občanů vytvoří Neratovic vlastní úsudek, kdy zákon hovoří jasně pro argumenty sdružení a protože proti zákonům nezmohou nic ani PhDr. Lid, ani Mgr. Novák, schylují se k šíření méně chutných informací, k čemuž využívají noviny placené z našich peněz. Na nás pak zůstává, zda-li podobným lidem dáme v příštích volbách svůj hlas.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Jiří Kočí - 2.4.2004 - 5:40

Válečné listy
Je zajímavé, že v článcích vystupuje, jako aktér záporný padouch pí Spěváčková i v situaci, kdy jedinným partnerem a účastníkem řízení o kácení lip a dalších není její fyzická osoba, ale právnická - Sdružení občanů Neratovic.

Lid v tom díky vzdělání jakš takš umí bruslit a lavíroval na hraně, ale Miloň Nováků se nestyděl a šel do velkých slov a osobní roviny, jak je u něj zvykem.
Holt radnice má smůlu, nedaří se jí pomocí legálních prostředků a tak se uchyluje k sociální likvidaci svých partnerů.
Co vůbec dělají na svých politických postech, když neumí ani elementární věc - jednat s lidmi?
Ale možná pánové přijdou s geniálním vysvětlení, že se jedná o Aprílové číslo. To by mě parádně utřeli.... jenže to asi není pravda, jak je tak znám. Tak velkou utěrku nemají.


Od: Ondřej Jankových - 2.4.2004 - 11:41

lipy
Tak problém lípy je u hodně ospívanou písničkou. Paní Spěváčkovou mám, přes věci co dělá, docela rád. Učila mně na základní škole a učitelka byla výborná. Nicméně ani přesto nemohu souhlasit, s tím co okolo ulice 28. října dělá. V prvé řadě, strom, který nemůže růst, je bez odborné péče chudák. Odborné péče se lípám nedostává a ani nemůže, neboť je to věcí nákladnou. Proto jsou také v takovém stavu, v jakém jsou. Vykácet lípy na ulici 28. říjnu a zasadit jich dvonásobek někam jinam, kde by mohli růst a také kvést, by bylo výhrou ekologie i dopravních zájmů města. Myslím, ale, že takové řešení Sdružení občanů města neratovice nehledá. Já osobně mám radši park plný krásných stromů pod kterými mohu sedět nebo si číst než několik zvlášních pahýlů v centru města, bránící dopravě.


Od: Zika František - 2.4.2004 - 19:30

Hony, ale na koho
To, že se zde pořádají hony mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Jde mi o jiný pohled. Na mém příkladu kauzy „STROMY“ na letním kině lze odvodit jak se chovají rozdílně radní i zastupitelé k určitým obyvatelům tohoto města. V Čelákovicích před krátkým časem vykáceli alej jeřábů černých z důvodů jejich stáří a poškození chorobami. Až po vykácení bylo vydáno odborem životního prostředí rozhodnutí o povolení kácení. Když si občané stěžovali bylo jim sděleno, že stromy byli napadené chorobou, která má za následek jejich úhyn. Ale hlavní důvod byl, že stromy ohrožovaly občany na zdraví a při případném ulomení větve mohlo dojít ke škodě na majetku. I já jsem měl posudek o nemoci stromů. Také jsem uváděl možnost nebezpečí škody na majetku a zdraví. Ale jak je vidět tato kauza posloužila jen k tomu, abych dal výpověď z nájmu. To, že zde byl porušen zákon ze strany městské policie, že místostarosta pan Novák lhal o nepovolených akcích – to se neřešilo! Dnes se začínám chovat jako mlčící většina v Neratovicích. Držím se nyní hesla: „Můj dům, můj hrad“. Za pár týdnu nás město zve na oslavy vstupu do EU. Děkuji pěkně s Vámi vážení to oslavovat určitě nebudu. Já nemám zásluhy a Vy demokratické chování!!!


Od: Anna Spěváčková - 3.4.2004 - 20:48

Prohlášní Sdružení občanů
Vrcholný orgán Sdružení občanů Neratovic tvoří tři členové výboru, kteří jednají jménem sdružení a to každý zvlášť nebo dohromady. Jelikož jsem jediná členka výboru, která časově zvládá přijít na úřad před zavírací dobou, vyzvednout na poště doručené dopisy, sedět na zasedání zastupitelstva až do konce a vyřizovat většinu běžné administrativy( žádosti o povolení kácení stromů atd.), řada lidí se dostáva do styku pouze s mou osobou a domnívá se, že je to snad mé občanské sdružení. Jsou v tom utvrzováni i články, ke kterým se zatím Sdružení občanů nebude vyjadřovat.
Pouze bych chtěla zdůraznit, že pokud by radnice soustavně neporušovala zákony této republiky, mohla být už v roce 2000 ulice 28. října rekonstruovaná.
Veškeré podrobnosti najdete na www.neratky.cz


Od: Anna Spěváčková - 3.4.2004 - 20:50

Název článku
"Úřednická sága aneb žába na prameni"


Od: Keksík - 4.4.2004 - 18:06

Jde o něco jiného
Je sice pravda, že ulice 28.října je rozbitá, ale pokud touto ulicí jedu už si dávám pozor. V současné době je ve městě tolik děr, že se nedá v klidu projet ani po jedné komunikaci, která by byla bez výmolů. A tak se domnívám, že výše zmiňovaná ulice je jen zástěrkou pro neschopnost města opravovat (zalepovat) díry.


Od: Martina - 5.4.2004 - 11:18

Pane Ziko, demokratické chování to byste přeci chtěl po radnici trochu moc! Co jsem měla možnost jim nahlédnout pod pokličku, tak tam vládne hluboký.... No to, co jsme si naivně odzvonili na podzim 1989 klíči. A je zvláštní, že se tak chovají i bývalí a údajní odpůrci režimu viz jistý vysoký funkcionář.-)Ale co si naši spoluobčané zvolili, to tam přeci mají!Já je nevolila, takže sklízím jen to, o co se zasloužili ti druzí.


Od: Jaromír - 5.4.2004 - 11:38

\"Ochrana přírody\" verzus \"Život lidí\"
Jelikož se tento "problém" již přetřásá velice dlouhou dobu, neodpustím si malou poznámku.
Sám nesouhlasím se zbytečným ničením přírody, ale pokud se jedná o nadřazování stromů, nad potřeby občanů, tak si myslím, že tady není něco v pořádku! Myslíte si, že stromy, které jsou zalité v asfaltu, mohou být zdravé a "spokojené"? Pokud si to myslíte, tak je mi Vás líto. Já osobně si myslím, že pokud je možnost stromy z jmenované ulice zachránit, tak jděme do toho, ale ne tak, že bude blokovat "potřebnou" rekonstrukci kanalizace a dalších, ale tím, že se pokusíme stromy (pokud to lze) přemístit na důstojnější místo....


Od: AngelHeaded - 14.4.2004 - 18:35

Neratovicím chybí park
Strávil jsem několik dní v Londýně a navštívil jsem tam většinu velkých parků. Asi jsem se do nich zamiloval. Chápu, že v Čechách je to nemožné. Na druhou stranu si myslím, že důstojný park by Neratovice uživily - pár stromů a trávník, na který se člověk nebojí sednout k odpolední siestě.
Rozhodně se mi tedy zdá lepší vykácet nešťastné lípy a vysadit nové někde jinde, kde se jim bude dařit lépe. Neratovice mi příjdou jako betonové město, tak proč nepřidat trochu zeleně?


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0897 s