Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pět rakovnických kapel hrálo pro neslyšící. Proč? PRÁVĚ PROTO

15.03.2011   Zuzana Gellrichová   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pět rakovnických kapel hrálo pro neslyšící. Proč? PRÁVĚ PROTOBlížit se večerem k nenápadné budově klubu rakovnického DDM v tuto předjarní dobu znamená cítit rytmus v každé buňce těla. Kaštanová alej se téměř slyšitelně nabíjí mízou, šerem pospíchají postavičky hudebních příznivců a parkem kolem klubu tepe ladění, perkuse a bicí. Sezóna bigbítových a folkových koncertů je ve vzduchu.

Benefiční koncert PRÁVĚ PROTO na podporu činnosti rakovnické základní organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR proběhl v pátek 11. března v klubu DDM v Rakovníku.
 „Hlavním důvodem uspořádání akce bylo získání finančních rezerv na činnost naší pobočky, která se již třetím rokem věnuje podpoře osob se sluchovým postižením na Rakovnicku,“vysvětluje pořadatelka Kristýna Klatovská, jednatelka organizace. „Jsme v kontaktu s různými členy rakovnických kapel, ve velmi krátké době jsme se domluvili s kapelami Hradní duo, Prošlá lhůta, Z davu, Pa.Co. revival a Ztracenej šnycl.“

Před 19. hodinou se v klubu sešli muzikanti, jejich skalní příznivci, desítky zvědavých posluchačů, žáci 3. Z&S Rakovník, kteří s rodiči přišli sledovat dražbu svých výtvarných děl. Do sálu mířili také pozvaní, kteří vnímají atmosféru v klubu, vibrace, zmíněné obrázky na stěnách, ale zvuk nástrojů jednotlivých kapel jim je utajen. Koncert břeskně uvedlo Hradní duo, folkrocková kapela s keltskou inspirací. Rozpohybovali i množství rakovnických ratolestí. Přitvrzuje (i z mnoha beneficí) známá  bigbítová Prošlá lhůta. Děti jsou odnášeny do postýlek, ze stěn mizí první vydražené koláže. Vzduch houstne, Z davu optimismem v textech neuklidní, představí také úžasnou dechovou sekci, jazzové a reggae prostřihy, tento večer jedinou sólovou zpěvačku  na jevišti, naléhavou Báru Podanou. Čtvrtým rozměrem je pak výrazový tanec Martina Janouška. Milovníci kultovní Nirvany si přišli na své před 23. hodinou. Pa.Co. revival tak zasvětili do kytarového křiku a lkaní i několik dětí s rockovým srdcem, které se rodičům nepodařilo dostat domů. Otcové a znalci zaujatě porovnávali Tomáše Kulatého s Kurtem Cobainem. Ztracenej &Snycl si snad zasloužil více svěžího času a posluchačů. „Řízci“ před půlnocí ale zaujali svými texty, do bicích se náruživě opřel Tomáš Karel.


Výsledek? Zeptejme se pořadatelky, Kristýny Klatovské: „Dostalo se nám pozitivní zpětné vazby od všech účinkujících i od mnohých posluchačů. Celkový výtěžek koncertu po odečtení všech nutných výdajů činí 9.250,- Kč! Což je pro naši organizaci významná pomoc.“




( foto M. Vambera)


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0393 s