Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Laura a tygříci se sápou na blue-ray

06.04.2011   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Laura a tygříci se sápou na blue-rayKapela Laura a její tygři pokřtila ve velkém XXL obsazení své první DVD a blue-ray „Laura a její tygři - BIG BANG!“ s podtitulem „Čvrtstoletí na zemi zapouštíme kořeny“. DVD vychází při příležitosti 25. výročí existence kapely a diváci na něm najdou záznam koncertu pořízeného právě na říjnové oslavě narozenin Laury a jejích tygrů.

V ambiciózním pořadu BIG BANG! (Laura a její tygři v obsazení: Lenka Nová, čtyři saxofony, tři trumpety, tři trombony, dvě kytary, baskytara, bicí a percussion) tehdy vystoupili jako hosté i bývalí členové kapely. Na závěr všichni účinkující a Tam Tam Orchestra společně zahráli proslavenou sambu batucadu, kterou obě formace připravily pro vystoupení na Českém národním dnu na EXPO 2010 v &Sanghaji.

Bonusová část DVD obsahuje klipy, fotogalerii a interview s Karlem &Sůchou. Součástí vydání bude knížka obsahující texty písniček, příhody a postřehy z bohaté historie kapely. Zvukový záznam koncertu vyjde i na CD – vůbec první live CD v historii kapely. Na křtu uvidí diváci Lauru a její tygry ve velkém XXL obsazení - spojení živočišné rockové energie a elegance jazzových big bandů, dunivých černošských rytmů i bílého beatu šedesátých let. Chybět nebudou ani klasické bílé košile, černé kalhoty, černé kravaty a neodmyslitelné černé brýle.

Jak to všechno začalo? Na konci roku 1985 Karel &Sůcha inspirován novelou Williama Saroyana Tracyho tygr zakládá v Neprakta klubu v Mostě rockovou skupinu Laura a její tygři. Dívčí jméno Laura evokuje něhu a krásu, tygři jsou symbolem nezkrotnosti a divokosti, černé brýle, bílé košile, černé kravaty a černé kalhoty vytváří nezaměnitelnou image skupiny. Skupina začíná koncertovat v Československu a velmi rychle se zařadí po bok nejznámějších skupin „české nové vlny“. „Koncerty skupiny sálají vlnami živočišné rockové energie, ve které vycítíme náznaky dunivých černošských rytmů, latinu i bílý beat šedesátých let. Vše vyvěrá z pozitivního názoru a pohledu na svět, jenž se v této stylové směsici bleskově přenáší na publikum,“ napsal Vladimír Vlasák v knize Excentrici v přízemí.

Léta 1986-1989 byla určována rostoucí prestiží kapely na domácí půdě a na podzim roku 1989 se skupina profesionalizuje. První zahraniční koncert skupiny se uskutečnil v roce 1987 ve Varšavě na festivalu Poza kontrola, následuje koncertní turné v Bulharsku, v Moskvě a na Světovém festivalu mládeže v Severní Korei. Pád "železné opony" umožnil Lauře a jejím tygrům v letech 1991 – 1995 koncertovat téměř výhradně v západní Evropě, především ve Francii a Německu. V současné době má skupina na svém kontě více než 1 300 koncertů v rockových klubech a na festivalech doma i v zahraničí. Kromě běžných koncertů se kapela věnovala i větším projektů jako je například dnes už legendární Show Tomáše Tracyho, Rituál na Žižkově, Laura a její tygři versus Križíkova fontána a další.

Karel &Sůcha v Lauře a jejích tygrech vychoval řadu mimořádných hudebníků, v Lauře a jejích tygrech začínala Ilona Csáková, Miloš Vacík, Dan Nekonečný, Martin Pošta a další, kteří se rádi vracejí a příležitostně s Laurou i nadále vystupují jako hosté.

Discografie:
Žár trvá - Panton 1988
Nebudeme - Supraphon 1990
Síla v nás - Bonton 1992
The Best Of - Bonton 1994
Rituál 199x - Bonton 1995
Vyklátíme modly - Bonton 1996
Rytmus - Popron 2001
Vyškrábu ti oči - EMI 2004
Jsme tady - Supraphon 2005
Koťata a jejich tygři: Džungle nebo město - GZ Media 2008
Nejsou malý věci - Laura promotion 2009
Schválně se můžete podívat na: 




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0474 s