Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Poslední film mladého Depardieu

05.05.2011   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Poslední film mladého DepardieuCesta za horizont dorazila i do českých kin. Rozloučení s Guillaumem Depardieu doprovází hudba The Young Gods.

Tento čtvrtek vstoupí do českých kin nový snímek mladého švýcarsko-rumunského režiséra Alexandre Iordachesca „Cesta za horizont“ v hlavní roli s Guillaumem Depardieu, synem Gérarda Depardieu. Pro Guillauma, považovaného za velký herecký talent (několikrát byl mimo jiné nominován na cenu César), to byla bohužel poslední role před jeho předčasným úmrtím v roce 2008. Snímek, který se pohybuje na hraně sci-fi, dramatu a thrilleru na téma života, smrti a nesmrtelnosti, byl v předpremiéře uveden loni na 13. Festivalu francouzského filmu. Příběh hlavního hrdiny v náznaku odkazuje na osud jeho představitele: Jonathan Vogel (Guillaume Depardieu) by rád vrátil čas a nehodu, která mu způsobila ochrnutí a zničila život. Když se dozví, že Stivlas Karr (Carlo Brandt), světoznámý profesor a genetik, vyvinul genovou terapii pro regeneraci lidského těla, domluví si s ním schůzku kvůli klinickým vyšetřením. Léčba ale nevychází podle plánu profesora Karra a vede k neočekávaným výsledkům. Jonathan, jehož život je ohrožen, přichází na to, že jediným člověkem, který mu může pomoci, je profesorova dcera Alice. Zajímavostí filmu je, že hudbu složila švýcarská kapela The Young Gods a vedle Depardieu se v hlavní ženské roli představila Alysson Paradis, sestra slavnější Vanessy Paradis. Veřejné premiéry 5. května od 20.45 v kině Lucerna se zúčastní i režisér Alexandre Iordachescu. Více informací na www.kinobox.cz/ cestazahorizont.Trailer filmu: www.youtube.com /watch?v=_fyV5c1vti0.

„Jádro příběhu vzniklo až díky setkání s Guillaumem Depardieu“, říká režisér. „Měl podobné filozofické obavy (uvědomoval si politiku biotechnologie a její snahy redukce života na objekt, kterým lze manipulovat) a obavy o existenci (lékařská věda pomáhá, ale i ničí), chtěl říct věci, které s tím vším rezonovaly.“ Volba na Guillauma padla ale v první řadě díky tomu, že byl vynikající herec. „Pro mě byl ze své generace on ten nejlepší. Přitahovala mě jeho osobnost a energie, kterou vyzařoval. Jakmile jsem se rozhodl s ním pracovat, bylo ale jasné, že scénář přepíši pro Guillauma jako postavu po nehodě, jež mu způsobila postižení,“ doplňuje Alexandre Iordachescu. Guillaume byl známý jako velmi citlivý herec, který často zazářil, ale na druhé straně byl občas nekontrolovatelný. „Naopak - byl velmi profesionální. Jakmile jsme začali natáčet, spoléhal na mě s neuvěřitelnou důvěrou. V jeho hraní bylo tolik inteligence, stejně tak schopnosti cítit a porozumět tomu, co hrál. Byl jsem ohromen jeho schopností pohybovat se z jedné protichůdné situace do druhé a proměňovat se i fyzicky,“ říká režisér. Zhoršující se zdraví Guillauma se během natáčení nijak neprojevovalo. „Byl sice dlouhodobě nemocný, ale nikdo nevěděl jak vážně. Po natáčení vypadal dokonce lépe než před ním. Na dotočné jsme spolu strávili velkou část noci a povídali si o dalším filmu, který jsme chtěli udělat společně, který by nebyl tak vážný jako Cesta za horizont,“ uzavírá Alexandre Iordachescu.



Guillaume Depardieu (1971 – 2008)
Syn Gérarda Depardieu, po jehož boku se objevil v řadě filmů a seriálů francouzské provenience. V roce 1992 ho objevil Alain Corneau ve filmu V&SECHNA JITRA SVĚTA, kvůli kterému se naučil hrát na violu da gamba. V roce 1996 získal Ceasara za film LES APPRENTIS v kategorii „Nejlepší mužská filmová naděje“. V roce 1999 byl Guillaume oceněn v kategorii Nejlepší herec na mezinárodním filmovém festivalu ve španělském Giónu za film POLA X (1999). Na svém kontě má celou řadu filmů a seriálů: např. čtyřdílné série HRABĚ MONTE CRISTO (1998) a BÍDNÍCI (2000), drama ÚNOSCE (2002), následovaly další historické série NAPOLEON (2002) a PROKLETÍ KRÁLOVÉ (2005), adaptace Balzacova románu NESAHEJTE NA SEKERU (Vévodkyně z Langeais) (2007).

Filmografie:
2009 A Real Life by Sarah Leonor, The Way Beyond by Alexandre Iordachescu / 2008 Lovebirds by Christine Dory, On War by Bertrand Bonello, Stella by Sylvie Verheyde, Versailles by Pierre Schoeller / 2007 Blindfolded by Thomas Lilti, La France by Serge Bozon, Don’t Touch the Axe by Jacques Rivette / 2006 Célibataires by Jean-Michel Verner / 2004 Process by Christian Leigh / 2003 The Pharmacist by Jean Veber / 2002 Once upon an Angel by Vincent Perez, A Loving Father by Jacob Berger, Like an Airplane by Marie-France Pisier / 2000 Love and Other Curiosities by Miguel Santesmases / Elle et lui au 14?me étage by Sophie Blondy / 1999 Pola X by Leos Carax / 1998 White Lies by Pierre Salvadori / 1997 Marthe by Jean-Loup Hubert, Alliance cherche doigt by Jean-Pierre Mocky / 1995 The Apprentices by Pierre Salvadori / 1993 Wild Target by Pierre Salvadori / 1991 All the Mornings of the World by Alain Corneau

foto: ArtsMarketing.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1086 s