Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jaká jste češtin aneb Mluvte česky

22.05.2011   Michaela Wilhelmová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jaká jste češtin aneb Mluvte českyPlavou vaše děti v mateřském jazyce jako velryba ve sladkovodním rybníce? Nebo vás čeká pár lekcí češtiny určené cizincům a přemýšlíte, jak jim všechnu tu českou gramatiku co nejlépe uspořádat? Pak je novinka od Fragmentu právě pro vás...

Co si budeme nalhávat. Čeština se rozhodně k lehkým jazykům počítat nedá. Domluvíme se všichni, ale zkuste nám dát těžká gramatická cvičení - pohoří 95 procent z nás. Děti s jazykem ve škole válčí jako na pravé frontě a čtyřky létají jako kulometem vystřelená munice. A co teprve nebozí cizinci? Oproti angličtině máme jednoduché časy. Ale tím také triviálnost našeho jazyka končí. Zkuste si představit, že se právě teď máte začít coby cizinec učit česky. Nepředstavitelné! Nepravidelná tvoření neberou konce, slovíčka se s každým pádem mění a k šedivým vlasům nebude daleko. 

Zoufalým dětem, tápajícím cizinců i všem, kteří někdy v češtině plavou, či potřebují přehlednou tabulku k její výuce, hází nakladatelství Fragment záchranný kruh v podobě základního poučení o české gramatice v přehledných tabulkách. V sadě na vás čeká šest A4 samostatných listů s tabulkami a několika obrázky. Cizinci mohou zatleskat. Slovíčka v tabulkách jsou sice česky, ale vysvětlivky i rozdělení je dvoujazyčné. V přehledných barevných anglicko-českých tabulkách tak najdete vše nutné k podstatným jménům, přídavným jménům, číslovkám, zájmenům, ale i slovesným časům, způsobům a vidům. Stranou nezůstane ani slovesná vazba nebo třeba slovosled či pomůcky k vyjádření časů a prostoru. 

Pokud se vám zdá, že jen tabulka nestačí, můžete si dokoupit i učebnici s CD s MP3, která se stane neocenitelnou berličkou zejména cizincům. A samozřejmě, kdo chce trénovat, ať přibere i pracovní sešit. Mluvme česky/Let´s speak Czech – přehledné tabulky gramatiky si pořídíte na tvrdém papíře voskovaném tak kvalitně, že jej klidně můžete kropit kávou u snídaně nebo žmoulat volně v baťohu. Ušetří čas trávený nad učebnicemi, jsou přehledné a tak nelze, než nezdvihnout palec vzhůru. Jak vypadají v praxi se můžete přesvědčit jen o kousek níž. 

 

 Mluvme česky/Let´s speak Czech – přehledné tabulky gramatiky

Autor: Dalibor Dobiáš
Ilustrátor: Antonín &Splíchal
ISBN:    978-80-253-1262-9

K mání například v e-shopu Fragmentu za zvýhodněných 131 korun:

http://www.fragment.cz/nabidka/ucebnice-odborna-a-technicka-literatura/cizi-jazyky/vseobecne-a-ostatni/cestina-pro-cizince/mluvme-cesky-let-s-speak-czech-prehledne-tabulky-s131590947

(obrázky převzaty tamtéž)





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0619 s