Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jaké jsou další šance Petra Poláčka v SuperStar?

06.04.2004   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jaké jsou další šance Petra Poláčka v SuperStar?Mnoho skeptiků k postupu Petra Poláčka mezi TOP 10 říká, že tím veškeré úspěchy Petra v této soutěži skončily. Ostatně každý divák má na svůj názor právo a jen on sám rozhodne svým hlasem o vítězství toho kterého kandidáta. Přesto si myslím, že šance Petra umístit se v trojce těch nejlepších, jsou nadějné.

Malá výčetka Petrových kladů

Jedním z velkých předností Petra Poláčka je to, že ač zpívá zatím přejatý repertoár, anglicky umí a dokonce rozumí i tomu, o čem zpívá. Nepůvodnost repertoáru, resp. „kopírování Jona Bon Joviho, je mu rovněž z mnohých stran vytýkáno. Přitom i taková esa jako Vladimír Mišík začínala v šedesátých letech pouze s písničkami zahraničních skupin, přičemž české kapely jako Matadors, Blue Effect, Framus Five, či Rebels na nich v podstatě zahájily svou cestu ke slávě. Pokud tedy Petr čerpá z alb skupiny Bon Jovi, nesvědčí to o žádném neumětelství, ale o tom, že by snad mohl jednou prorazit i za hranice české kotliny, což má ostatně v plánu. Za největší Petrův klad považuji určitou vyhraněnost, jenž mi mezi ostatními soutěžícími docela chybí a proto se pohybují od Petra Muka až k Whitney Houston a málokdo z nich najde písničku, která jim hlasově skutečně sedne. Petr má jasno i v tom, že chce zpívat v rockové kapele a dělat hudbu, za níž se nebude muset stydět. V éře, kdy většina jeho vrstevníků šílí po hip-hopu, to považuji za docela příjemné osvěžení.

Jaký je Petr zpěvák?

Nesmíme pominout fakt, že Petr je na rozdíl od značné části soutěžících naprostý samouk, kdy jeho jedinou hudební školou byly desky starší sestry a u nich se učil zpívat. Samozřejmě pod rukou kvalitního učitele zpěvu by se Petrův pěvecký projev zdokonalil, naučil by se lépe pracovat s hlasem a zvětšil by se mu rozsah. Ostatně Petr se k učiteli chystá, což mi sám potvrdil v již publikovaném rozhovoru. Lze určitě očekávat, že z Petra se v budoucnu vyloupne ještě lepší zpěvák.

Charisma SuperStar

Značnou Petrovou devizou je jeho charisma. I přes svoje mládí ví, co chce a rozhodně se nechce stát loutkou v českém „showbussinesu“, protože zná svoji cenu a za tu by nikdy nešel. Navíc nerad zpívá na playback a koncerty, které se neodehrají naživo, naprosto neuznává. Také si myslí, že když je zpěvák donucen k tomu zpívat, co se mu příčí, velmi negativně se to odráží na jeho celkovém výkonu. Petr sám má rád živé koncerty, kde, jak mi sdělil, vydá sice ze sebe za dvě hodiny veškerou energii, ale chce, aby diváci odcházeli spokojení, protože pak je spokojený i on sám.


Kdo je tedy Petr Poláček?

Petr Poláček je zpěvák a muzikant, který má rád rockovou hudbu, baví ho, což je i na jeho vystoupeních znát a k tomu byl obdarován velkým talentem. A o jeho kvalitách svědčí i to, že se v současnosti jedná o jeho koncertním turné se skupinou BAD NAME Bon Jovi Revival po Velké Británii.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Zdeněk Pilný - 6.4.2004 - 9:42

Myslím, že ať už Petr získá v soutěži kterémkoliv z deseti možných umístění, měl by potom velice rychle takové akce opustit a zdaleka se jim vyhýbat. Jinak mu hrozí opravdu na funkce loutky v showbussinesu a to by byla škoda. Doufám, že on sám dobře ví jak na to, držím mu palce.


Od: Martina - 6.4.2004 - 9:59

Taky si to myslím, ale on se snad bude vyhýbat...Každopádně je to pro Neratovice úspěch!


Od: Karel - 6.4.2004 - 12:18

Milá redakce
Pěkná propaganda, jen co je pravda, leč obávám se, že ani ta mu nepomůže. V top 10 je mnoho zpěváků, kteří umí zpívat líp, mají nádhernou barvu hlasu a veliký rozsah. Myslím si, že Čechy nebudou čekat, než Petr Poláček začne docházet k učiteli hudby, aby zmíněné propriety získal... My hledáme hotového zpěváka, ne polotovar... Petr možná získá slávu v okolí Neratovic, ale v rámci Čech se neprosadí...


Od: Mara - 6.4.2004 - 17:10

Tak jo. Ale Zuzka je lepsi:
Zuzka SuperStar

Podpořte ji hlasováním!!


Od: Hana Formánková - 6.4.2004 - 18:22

Já nechápu, proč mu vůbec někdo vyčítá ,že zpívá písničky někoho jiného, vždyť tam přeci všichni zpívají písničky od někoho jiného. Nikdo se tam nevytasil s vlastní tvorbou. Navíc Petr sice má vzor v Bon Jovim, ale nekopírujeho, je svůj, což mu řekla i Gábina Osvaldová. Tak vo co de, možná jsou tam někteří hlasově lepší, ale záleží na vkusu, kdo má rád chrapláky, pro něj je Petr jednička. A co se týče charisma, tak na něj nikdo nemá!!!! :-)


Od: Bára - 6.4.2004 - 22:11

Paní Osvaldovou jsem nepochopila, přijde mi, že Petr je velmi podařená kopie Jona Bon Joviho. Zpěvem i vzhledem. Bon Jovi je průměrnej zpěvák, mimochodem.


Od: Markéta - 7.4.2004 - 6:33

Ať kliknu kam kliknu, všude samej Poláček :-((


Od: desodores - 7.4.2004 - 9:17

I když umí zpívat..není superhvězda ..vypadá příjemně ale bohužel myslím si že superstar není ...ano v kapele bych ho uvítal ...ale víc ? ...možná se tam někdy propracuje ..teď ale ne


Od: Marcela - 7.4.2004 - 12:24

pro Karla
Kdyby Petr neumel zpivat, tezko by s nim takova hvezda jako Eva Urbanova nazpivala duet. Naprosto souhlasim s nazrem Milana Hermana, ze takovyto zpevak na nasi hudebni scene chybi. Kdyz do toho Petr v semifinale pujde naplno - a to on umi - ma dost velkou sanci.


Od: Mirka Bittnerová - 7.4.2004 - 16:20

Ahoj Marti, v hodně věcech máš pravdu. Ale zpěv je kumšt stějně jako psaní. Trvá desítku let než člověk může říct "Tak a já umím zpívat" . Vím že pan Petr Poláček nic takového netvdrí, ale je asi vidět, že on sám, jak ty to popisuješ pochopil, asi "nějakou" tu techniku bude potřebovat,(talent není vše), protože by hrozilo, že se za pár let dopracuje k nedomikavosti hlasivek...Vzhledem k tomu, že již teď ho jistě po 2 hodinovém zpívání bolí v krku a druhý den nemůže skoro mluvit. To by jeho kariéra asi dlouhá nebyla.
Když to vezmu z jiné roviny, hlavni chybu vidím v tom,jak jsou producenti studií laxnější k technice a úrovni toho zpěvu, vždyť přeci, "To se dá doladit ve studiu, hlavně, že není falešný má hezký ksichtík, aby se dobře prodával". Ale pokud to Pan Poláček myslel vážně, třeba se z něj ještě něco bude, záleží jen na něm, aly myslím, že ikdyby to nevypiloval, bude mít mnoho oblíbenců, mladých dívek, které jistě bude více zajímat, na jakém místě má pihu než to jak zpívá. Nechme se překvapit.


Od: lucasbols - 7.4.2004 - 20:49

:o)
Já si myslím,že mu je (asi 18 let) má čas na to aby hlas vypiloval a zvyknul si na tempo všeho okolo... Naštěstí vím dobře,že nebude zpívat kraviny jako lunetic a tak.. :o)) Doufám,že to BMG napadne,že by byla blbost ho k tomu nějak nutit pod vidinou peněz,každej má svou cenu a myslím,že i Petr by povolil,za slušnej honorář (hodí se do do začátku) ale pak jde těžko od toho odejít a hvězda pohasne jak Lunetici... I když popravdě,jim sem dával max.. 2 roky. Coody držím palce Pája.


Od: Fidunka - 11.4.2004 - 14:56

Hodnocení článku v rozšířené formě
Nesouhlasím se vším, co v tomto článku bylo napsáno (chápu, že je trochu nadržující,ale nevyčítám to:). Od toho, že všichni ve věku Petra poslouchají hiphop, nebo že si ostatní neuměli vybrat typ písně, který by jim sedl (zrovna ta Whitney Houston mě tam uplně praštila do očí...), ale hodnotím ČLÁNEK, který je dobrý. Ale ne všechny skutečnosti v něm vypsané jsou reálné. Správné slovo by bylo trochu NADSAZENÉ. Ale je to článek mluvící ve prospěch Petra a tak to dokážu strávit:)))


Od: Jíchová Andrea - 13.4.2004 - 16:28

Petr Poláček
Nikomu neberu jeho názory.Štve mě ale, jestli jednomu se vyčítá, že napodobuje a u druhého je to v pořádku. Petrovi neberu hezkou vizáž, ale nesmíme zapomenout - máme-li být přísní ke všem - že i on se vzhlédl v Bon Jovi stejně jako jiní zpívali dle svých idolů - že nejde už jen o superstar v ČR, ale potřebujeme někoho, kdo prorazí za hranice. To je totiž obvyklé, že superstar se účastní celosvětové soutěže. Navíc porota skutečně dávala hlas i takovým, kteří zazpívali poněkud zřetelně falešně, a na druhé straně skutečný výkon neohodnotila spravedlivě. V této branži by nemělo jít o fyzický vzhled, ale o skutečný hlas. Jestli Madalena Joaová napodobuje W.H. a je jí toto vytýkáno (zejména to, že byla při "takové" písni "statická") , pak nechápu, jakto, že Petrovi není vytknuto, že napodobuje B.J. A takových by se našlo více. I mně se Petr líbí jako mladík, ale o tom přece tato soutěž není!


Od: Andrea Jíchová - 13.4.2004 - 16:41

Petr Poláček
Ještě dovětek k předešlému. Přesto vše, co jsem napsala, přeji Petrovi hodně úspěchů, ale více úspěchů a spravedlivého hodnocení a posléze vrcholného vítězství přeji skutečně jen tomu nejlepšímu. Ne tomu od pohledu líbivému či líbivé, ale skutečně pěvecky nejlepšímu. Takovému, co své úžasné hlasové rozpětí zužitkuje ve fantastických skladbách, snad se někdo takový v řadách našich skladatelů a textařů konečně najde, a uvidíme ho nejen na tuzemské půdě.


Od: ewa - 27.4.2004 - 20:45

poláčku jsi nejlepší
opravdu.........věř mi


Od: Sarca - 28.4.2004 - 7:37

ahojky,no ja jsem si Petra oblibila uz na zacatku,a myslim si o nem jen same kladne veci...mate pravdu,asi bonjoviho moc napodobuje,ale kazdy mame sve vzory a sny...:)))Ale on umi zpivat fakt nadherne,ma kouzelnej usmev a skvele se vyjadruje,tak co vic si prat?:)))Mozna neni nejlepsi,ale ja mu moc moc moc fandim.....a strasne bych chtela jeho e-mail,prosim moc prosim jestliho nekdo vite,tak mi napiste....:)))


Od: Kačenka - 29.4.2004 - 16:44

Petr je super.......


Od: anonym - 13.9.2004 - 14:59

Pro mě Superstar
Podle mě bude P.P. vždy superstar. Byl nejhezčí ze všech kluků.


Od: Jindrich - 13.9.2004 - 18:39

Mnoho povyku pro nic...
Je příznačné, že v tomto národě je opravdu velká touha upřednostňovat, to, co není důležité... jaká pýcha a jaká zbabělost. Ale je jasné, že chléb a hry otupí mysl tak, jak žádná....droga!
P.S. Možná si ani 95% občanů neuvědomilo, že hokej se hraje na góly, a ne na střely. A že je problém ve střelcích a potažmo v brankářích... jak složité,že? Nacionalisti a komunisti spojte se !!! JV


Od: zuzka - 23.3.2005 - 14:23

poláček petr
petre jsi nej jsem tvá faninka


Od: zuzka - 6.4.2005 - 13:50

rocker
petr je hezkej kluk !!!!!! moc


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.05 s