Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


A zase ti Templáři

13.06.2011   Jaromír Komorous   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

A zase ti TemplářiDobrodruh Caedmon Aisquith je vymodelován stravitelně. &Sarmantní, nesmírně šikovný a houževnatý chlapík. Jeho samostatnost a nezávislost na ženském elementu je pouhá hra, kterou velmi rád opouští hned na prvních stránkách knihy. Templářská šifra se jmenuje ten svázaný balíček napětí a napsala ji nová hvězda na literárním nebi, Chloe Palov.

Volné pokračování románu Ohnivé kameny, druhý příběh dobrodruha Caedmona Aisquitha a zároveň druhý román Chloe Palov. Ohňostroj nápadů a zápletek.

Chloe Palov se už svým prvním románem postarala o senzaci na anglosaské scéně a tímto druhým rozhodně neslevuje z úrovně nasazené laťky. Poslední thriller z jejího pracovního stolu neomylně míří mezi bestsellery a renomovaní autoři kategorie, čtenáři vděčně přijímané, rozšiřují své řady a její křeslo u bytelného stolu elity branže začíná mít neochvějnou pozici. Stojím o členství ve fan clubu autorky. Že ho bude mít, nepochybuji.

Historik Caedmon Aisquith, který málem objevil Archu úmluvy (tak končí předchozí román), vstupuje na scénu knihy v duchu svého renomé. Netuší, že jeho poklidná přednáška skončí dýkou v zádech. Mladý, nadějný (jak jinak) archeolog tvrdil, že templáři stačili odvést svůj největší poklad přes Atlantik. Jedno z posledních jeho tvrzení. Teorie? Spekulace? To se uvidí. Jakkoli je to nebezpečné a nerozumné, expozé příběhu začíná. Caedmon nedokáže odolat a se svou přítelkyní Edie (hele, už je tu) se rovnýma nohama vrhne do pátrání. Což současně znamená do nebezpečí, které mu, jim, autorka hází pod nohy se samozřejmostí protřelé inkvizitorky. Je potěšilé si myslet, že hrdina před tím couvne. Neuvěřitelná teorie se potvrzuje a zdá se, že hlavní roli v tom hraje jistý kámen. Stopy neochvějně vedou k templářům a jaksi v druhém plánu knihy burcuje autorka svět k boji s tajnými sdruženími všeho druhu. Ale je ta výzva slyšitelná? Není to jen takové ševelení větru v plenéru, kde to jen bouří a kde zápletky a jejich řešení na sebe zákonitě strhnou pozornost, až se zdá, že v románu jde hlavně o ně? Mluvte o etice chování a do středu dění postavte posvátnou relikvii templářů a děj roubujte kolem ní. Legendární Smaragdová deska je ta relikvie. Na ní prý je zapsáno tajemství samotného Boha, samotného Stvoření. Caedmon s Edie brzy zjistí, že cestu k poznání umetenou nemají. Smrt nesoucí nepřítel je jim v patách a s každou objevenou indicií zřetelnější a nebezpečnější. Co mohl mít se starověkou relikvií společného Benjamin Franklin? A co další američtí velikáni? Caedmon s Edií se dostanou až ke studii geometrického plánu ulic Washingtonu. Jde jim o život, přiznejme rovnou. Ono odhalit prastaré tajemství jinou oběť nečeká. A strážci starého tajemství si servítky nedělají.

Jestli má nějaká kniha nárok vtrhnout na knižní trh silou uragánu, tak mi leží právě na stole. A jestli má někdo nárok zapsat se nesmazatelně mezi velikány žánru, pak je to Chloe Palov. Chytře vymyšlená synopse knihy a ještě chytřeji kniha napsaná sama.

Chloe Palov: Templářská šifra
Vydalo nakladatelství Metafora v roce 2011
Obálka
www.metafora.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1304 s