Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


KINOPREMIÉRY - 24. týden

13.06.2011   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

KINOPREMIÉRY - 24. týdenDva filmy jdou tento týden do premiérových kin. Dvě komedie, dvě oddechovky. Liší se však od sebe jako den a noc. Nechme na divákovi, ať si vybere podle svého gusta, někdo možná zvládne obě...

PRINC A PRUĎAS (Your Highness)
Společnost Bontonfilm dala své nejnovější premiéře podtitul "Čáry. Máry. Fuck." Zřejmě věděla proč, hlavně s posledním slovem to zřejmě trefila. A vy, diváci, kteří si přečtete, že PRINC A PRUĎAS je pohádka, tak si tím hned ujasníte, že určitě nebude vhodná pro děti. Pokud se honíte za komediemi v kinech a nevadí vám nějaká ta pubertální vulgarita a vtípky o sexování všeho druhu pak princ Honimír (Danny McBride) se může stát vaším oblíbencem. Jeho jméno je sice odvozeno od zcela jiné činnosti než z protiválečného "klidu zbraní," ale to už jste si možná domysleli.

Podle distributora je film PRINC A PRUĎAS "urážkou všech pohádek a fantasy příběhů. Zatraceně vtipnou a povedenou urážkou. Vypráví příběh dvou královských bratrů, z nichž jeden oplývá rytířskými ctnostmi, zatímco tomu druhému zcela chybějí. Přesto utvoří údernou dvojku, která je pro záchranu krásné panny (snad) ochotná podstoupit mnohá nebezpečenství, tedy pokud to nebude příliš bolet. V režii Davida Gordona Greena (narkoticky ulítlá krimikomedie TRAVIČKA ZELENÁ) dovádějí James Franco, Danny McBride (jinak také spoluautor scénáře) a oscarová Natalie Portman."
Chce se mi jen dodat - dovádějí, možná si natáčení užívali, ale dát nesporné herecké kvality do služeb podobného "vtipně urážkového" filmu? Ale asi jsem už odrostl pubertálním vtípkům a narážkám... A komedie o "bandě magorů, kde nikdo není úplně normální" (jak se vyjádřil jeden anonym na csfd.cz) mě asi brát nemůže.

*********************************************************

To si radši budu lebedit V PEŘINĚ - tedy při nejnovějším filmu režiséra F.A.Brabce. Prvním to českým filmem kompletně ve 3D. Pokud jde o mě, já bych 3D klidně oželel, ale na mé názory nikdo nedá, a 3D je módou. Tak musím přijmout to, co říká distributor filmu společnost HCE: "Efektní podívanou slibuje nejen poctivý a plnokrevný 3D formát ale i celý nový svět skrytý v peřině, kde se část filmu odehrává a který vznikl kompletně v počítači."

Film V PEŘINĚ je hudební komedie v rozverném letním stylu Mamma Mia. V uvolněné atmosféře, kdy všichni tančili rock’n’roll a po ulicích jezdily růžové cadillaky, ožijí dobré i zlé sny, které se ukrývají v našich peřinách. Hudební dobrodružství pak vyvrcholí přímo v magickém polštářovém světě snů. V peřině zazní 22 původních skladeb. Hudbu k filmu a většinu písní složil René Rypar, skladatelskou sestavu ale doplnilo i několik unikátních hostů. Dvě skladby složila přímo pro film skupina Kabát, několik let po smrti Karla Svobody zazní ve filmu melodie, které pro „Peřinu“ exkluzivně složil. Skladby otextoval scenárista filmu Miroslav Adamec a František Moravec.

Velkolepé je obsazení filmu, kde téměř na dotek zpívá a tančí kurážná a možná trošku potrhlá Lucie Bílá a Karel Roden se představí tak, jak jste ho ještě neviděli. Silnou sestavu tvoří i Jiří Mádl, Anna Stropnická, čerstvá držitelka Českého lva Eliška Balzerová, Bolek Polívka, Nikol Moravcová, Arnošt Goldflam, Nina Divíšková, Amélie Pokorná nebo Matěj Převrátil. Letní atmosféra filmu V peřině vznikala během natáčení v jihočeském Písku.

Foto: rwdmag.com, filmcenter.cz


Poznáte ji, i když není "v peřině?"


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0344 s