Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zapomeňte na prášky. Všude kolem máte léčivé rostliny!

17.06.2011   Michaela Wilhelmová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zapomeňte na prášky. Všude kolem máte léčivé rostliny!Trápí vás tělo či duše? Zkuste to s rostlinami. Byliny, keře i stromy vám mohou vrátit zdraví i pohodu. Že nevíte, které se hodí na co? Tak to utíkejte pro byliny na papíře – třeba v knížce Léčivé rostliny od A do Z.

Může to být obyčejná kopřiva, ale třeba i u nás exotický baobab. Stačí se prolistovat  400 stranami a bude z vás babka bylinkářka jako vyšitá. A pokud ne, tak alespoň přeborník na strasti těla i rozbolavělé dušičky. Léčivé rostliny od A do Z od Helen Farmer-Knowlesové patří, po Kamenech, Mýtech, Čakrách, Homeopatii i Tarotu k další malé, leč objemné a praktické přeložené publikaci vyšlé pod hlavičkou nakladatelství Metafora.

O tom, že ne všechny rostliny, které prospějí vašemu zdraví, si můžete bez úhony schroupat k večeři, se přesvědčíte hned několikrát mezi stránkami 16 až 108 v kapitole věnované právě jim. Honí-li vás mlsná, šiknou se vám spíše strany 109 až 248, díky kterým budete moc potěšit jak zdravíčko, tak prázdný žaludek. Na své si přijdou i duchovně smýšlející. Ti nechť listují kapitolku o energii stromů, následovanou rostlinami pro spirituální léčbu a květovými esencemi. Babiččin bylinkář má tak řádný přesah do světa esoteriky – nutno říci, že způsobem bylinkářsky pragmatickým, který neznechutí ani odpůrce všech vonných tyčinek a seancí.


Grafická úprava knížky sálá přehledností, k informacím o využití dané byliny (stromu / keře) získáte často i vědomostní bonus z historie či třeba různých náboženství a kultů. Ostatně, vynechat v kapitole Léčivá energie stromů alespoň základní povídání o Keltech by bylo jako psát o Sluneční soustavě bez Slunce. Čtenáře potěší také zřetelné fotografie – na rozdíl od tradičních znovu vydávaných bylinkářů s kresbami totiž nejste na pochybách, o jakou květenu vlastně jde. A aby nebyla nouze o konkrétní informace, prozradíme, že krom klasických rostlin od kaštanu přes bezinku až po rybíz tu narazíte třeba i na ženšen, ďáblův dráp nebo lapačo. Na své si přijdou i lysohlávky - samozřejmě s příslušnými varováními. V kapitole o esencích přijdete na to, že na nespavost je nejlepší bílý kaštan a povijnice nachová, jilm vám zase pročistí mysl a zlepší odpočinek. 

Co publikaci vytknout? Vše se do ní rozhodně vejít nemůže, ale čtenář zůstane pravidelně navnaděn bez vysvětlení. Kniha splňuje funkci seznamu, do kterého můžete vždy nahlédnout, co se hodí nač a kdy, ovšem často vám neřekne jak. Chcete příklad? Stačí něco úplně klasického. Pampeliška. Tahle známá rostlinka zachránila život Menorčanů v době hladomoru. A je prý skvělá na výrobu piva a vína. Ale jak na to? Těžko říct...

 

Léčivé rostliny do A do Z
Autor:Farmer-Knowlesová Helen
ISBN:978-80-7359-270-7
Doporučená cena 379 korun, v e-shopu Metafory 349 korun

 

Obrázky: http://www.metafora.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1131 s