Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Camp America

19.06.2011   Jaromír Komorous   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Camp AmericaNejsmysluplnější letní studentská aktivita, co jsem za posledních dvacet let potkal. Sloužit jako vedoucí v některém dětském táboře ve Státech považuji za hodně dobře strávený čas. Spousta zážitků v campu a nové zkušenosti v cizí zemi. Prohloubení angličtiny. Dobře, americké angličtiny. Týmová spolupráce zvedající sebevědomí i odpovědnost.

Mapu rozložení campů po Státech snad ani nemusíte hledat. Pokud vím, každý tamní stát má aspoň jeden. Výběry a pohovory abonentů na místa vedoucích od raného jara. Až sedm tisíc po Evropě a ostatním světě. Pozor! Kdo dřív přijde, ten dřív mele. Odbornost uchazeče hovoří i u Amíků. Je předností nejen při výběru, ale pomáhá nakopnout reputaci i na místě. &Skolení řízení skupiny v praxi. Renomovaný zápis v seznamu absolvovaných pracovních příležitostí. Uzavíraná mezinárodní přátelství na celý život. Psychologický test sebe sama.

Tábory probíhají v USA již stovky let a jsou skutečnou severoamerickou tradicí. Každý rok se miliony dětí ve věku 6 - 16 sjíždí z celých Spojených států na tyto akce. Je to jejich příležitost, jak uniknout z každodenních stereotypů. Mají možnost se bavit, získávat nové přátele a zažít nevšední zážitky. Život na táboře je intenzivní a jedinečný. Tolik náborový leták. Letos už to nestihnete.

A teď pojďme počítat spolu. Vedoucí má devítitýdenní úvazek v táboře. Nástup už kolem 15.6. Letenku tam a zpět hradí pořadatel campů. Výdělek za táborové nasazení 1000 USD. Co znám mladé s tímto absolutoriem, letenku zpět si zajišťují až na začátek září a volný čas využívají k cestování po té velké zemi. Když k tomu přijdete brzy, získáte umístěnku třeba někam do Kalifornie. Víte, kolik a jakých je tam národních parků? A v okolních státech? Pamatuji si, že když jsem strkal ze dveří studenta poprvé, cestování jistil Greyhound. To je společnost autobusů, křižujících státy po linkách křížem krážem a jsou za pár šupů. Přesto kalkulačka udělala své a poslední roky už měl větší úspěch starý funkční auťák prodaný po cestování za stejnou cenu jako byla nákupní. A dojmy? Kufr na ně většinou nestačí.

Zdroj fotografií www.campamerica.co.uk.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0506 s