Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Čestmír Suška vystavuje Skulptury v Lomnici nad Popelkou

07.07.2011   redakce   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Čestmír Suška vystavuje Skulptury v Lomnici nad PopelkouOd 3. července do 4. září jsou sklepení a nádvoří zámku v Lomnici nad Popelkou plné soch Čestmíra Sušky. V nově upravených prostorách i pod širým nebem spatříte skulptury z let 2000-2011. Námět? Nové konfigurace, originální artefakty ze železa, dřeva, skla, bronzu a pálené hlíny.

Fantazijní objekty, které nepostrádají preciznost. Skulptury, jež vypadají jako z jiného světa. Sochy Čestmíra Sušky vás neoslní jen kreativitou umělce, ale také přesnými liniemi, které dávají objektům určitý řád. Práce se železem, dřevem sklem, bronzem a hlínou ukáže, že s těmito materiály dá bohatě experimentovat. Jednotlivé objekty vás pak ohromí i svojí velikostí a oceníte tak titěrnou práci, kterou musel autor dílu věnovat. O to je ale výstava zajímavější.

Čestmír Suška (1952) je absolventem pražské AVU. V roce 1981 stál u zrodu Výtvarného divadla Kolotoč. V letech 1987-1991 byl členem umělecké skupiny Tvrdohlaví, která významně ovlivňovala výtvarnou scénu v bývalém Československu a úspěšně vystavovala i v zahraničí. Často pracuje s dřevem, volně interpretuje přírodní tvary kamene, zabývá se povrchem a vnitřním prostorem plastiky. Úžas a obdiv vzbuzují jeho rozměrné kovové artefakty, v umělecká díla proměněné rezavé cisterny. Inspirován studijním pobytem v USA založil v roce 2000 Sochařské studio Bubec v prostorech bývalé skladové haly v Praze–Řeporyjích, kde pracují umělci z České republiky i ze zahraničí. S výsledky jejich tvorby je veřejnost seznamována prostřednictvím pravidelných Art Safari. Art Safari 22 se uskuteční 17. a 18. 9. 2011. Čestmír Suška vystavuje v domácích i světových galeriích (např. pražská Thámova hala a České muzeum výtvarných umění, Birmingham Museum of Art, O. K. Harris Gallery, New York).

Výstava Čestmír Suška Skulptury je otevřená vždy ve středu až pátek od 10 do 16 hodin, v sobotu od 9 do 12 hodin a v neděli od 13 do 16 hodin.




Zdroj a foto: 2media.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0521 s