Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


TV tip - JEJÍ ALIBI s Pavlínou Pořízkovou

29.08.2011   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

TV tip - JEJÍ ALIBI s Pavlínou PořízkovouKrásná žena může být múzou, která vytáhne muže k úspěchu, ale také ho může srazit až na dno beznaděje. Pomůže krásná neznámá, s níž se seznámil v soudní budově, spisovateli Philovi překonat tvůrčí krizi? Je dívka něžnou milenkou nebo sadistickou vražedkyní?


Odpověď najde divák na samém konci filmu JEJÍ ALIBI, který se po delší době opět dostává na televizní obrazovky. Příběh z pera scénáristy Charlieho Peterse není sice úplně původní - o krizi spisovatele středního věku toho bylo už napsáno a natočeno povícero, ale film v režii Bruce Beresforda si s ním poradil s rutinou. Phil Blackwood (v podání Toma Selecka) je úspěšným spisovatelem detektivek, respektive byl, než se dostal do tvůrčí krize, z níž nevidí východisko. Jeho agent Sam (William Daniels) ho posílá pro inspiraci do soudní síně. Phila tam zaujme případ jedné Rumunky Niny Ionescové (Paulina Porizkova), na níž ulpělo podezření z vraždy jejího krajana, jehož našli v hotelovém pokoji s nůžkami v bříše. Jak už to v podobných filkmech bývá, láska zahoří rychle. Paul z náhlého popudu poskytne Nině alibi, vymyslí si, že s ní má poměr a hned ze soudní síně si ji odveze na svoji chatu.

Tady vstoupí ona otázka z úvodu - udělal dobře nebo se mu jeho impulz vymstí? Mimořádně krásná dívka ho inspiruje a on začne psát jako divý. Jenže Nina zůstává stále záhadná a její chování poněkud podivné. Phil popisuje své denní zážitky s krasavicí, ale zároveň v něm stoupá podezření a strach. Je Nina opravdu vražedkyní, jak se to snaží dokázat jeho přátelé a jak by tomu mohla nasvědčovat série nešťastných "náhod", které ho málem připraví o život? Nebo byla křivě nařčena? Na to si musí divák počkat do konce.

V roce 1988, kdy film vznikl, už Tom Selleck (foto výše) měl za sebou mnoho úspěšných rolí, především detektiva s seriálu MAGNUM a jednoho ze tří otců v komedii TŘI MUŽI A NEMLUVNĚ. Daří se mu slušně rozehrát přerod muže v krizi na exaltovaného spisovatele, pobaví rozehráním komických eskapád a úspěšně zvládne i postupný růst strachu a napětí. To Paulina Porizkova - foto v závěru - (měl bych asi napsat Pavlína Pořízková, protože má české, přesněji řečeno moravské, kořeny) moc velká herečka není, ale toto byl její druhý film, kterým se modelka pokusila dobýt Ameriku. Beze sporu vnáší do filmu své obdivuhodné půvaby a krásnou, mírně tajemnou tvář. Obličej, který si údajně nechávala každoročně líčit za 6 milionů dolarů. Režisér Bruce Beresford se hned po tomto filmu dočkal světového uznání za snímek ŘIDIČ SLEČNY DAISY.

JEJÍ ALIBI je jemný, nenáročný snímek, však také co jiného můžete v době letních veder čekat. Dokáže upoutat, navodit atmosféru, nepostrádá humor, na plátno přivádí krásné lidi, odehrává se v luxusních dekoracích a přináší zajímavé vztahy a tajemno. Navozenou náladu možná trochu naruší ztřeštěná honička v závěru, ale to nic nemění na tom, že JEJÍ ALIBI je film oddechový na velmi kvalitní úrovni a přináší inteligentní zábavu.
Fota: 1337x.org, incine.fr, torrents-ru.net
********************************************
JEJÍ ALIBI (Her Alibi), USA 1989, režie Bruce Beresford,
uvádí televize Barrandov
ve středu 31. srpna od 21,55 hodin



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0777 s