Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Marek Najbrt dotočil Polski film. Je to podivuhodný projekt, říká.

21.09.2011   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Marek Najbrt dotočil Polski film. Je to podivuhodný projekt, říká.  Skončilo natáčení nového celovečerního filmu režiséra Marka Najbrta Polski film. Závěrečná klapka padla 9. září v pražském divadle Na Zábradlí

Tam se štáb vrátil po 38 natáčecích dnech, strávených v Karlových Varech, Praze, Brně, Valašském Meziříčí a polském Krakově. V říjnu budou práce na realizaci filmu pokračovat ve střižně. Polski film vznikl podle scénáře Roberta Geislera, Benjamina Tučka a Marka Najbrta, v hlavních rolích s Tomášem Matonohou, Josefem Poláškem, Pavlem Liškou, Markem Danielem a Janem Budařem.

„Scénář vznikal přibližně rok a půl na popud čtyř spolužáků z JAMU, kteří chtěli poprvé společně udělat film. Během psaní scénáře dostal Protektor, náš předcházející film, hlavní cenu na III. ročníku festivalu nezávislého filmu Off Plus Camera v Krakově, jejíž součástí byla nabídka na spolufinancování dalšího filmu polskou stranou. Tým scenáristů pohotově zareagoval, do příběhu včlenil polské reálie a umístil tam část děje,“ vysvětluje producent Milan Kuchynka.

„Polski film je opravdu podivuhodný projekt. Oproti Protektorovi je to velká žánrová změna, která znamená návrat k našim kvazidokumentárním začátkům a svobodnému filmovému uvažování. Ten měsíc a půl na cestách s touhle hereckou skvadrou byl docela jízda...", dodává režisér Marek Najbrt.

„Já si často říkám, že napodobovat jiný lidi a jejich charaktery je divný... Ale hrát sám sebe mi přišlo až úchylný. Během natáčení jsem se začal ztrácet. Nevěděl jsem, jestli hrát, že hraju, nebo hrát, že nehraju, anebo nehrát vůbec. V každém případě, my čtyři kamarádi, v dobrém i zlém, jsme si splnili sen, potkali jsme se s dalšíma kamarádama a ti nám pomohli natočit náš společný autorský film. Anebo jsme pomohli my jim... Pořád to mám ještě pomotaný...", říká herec Pavel Liška.

V Polsku vzbudilo natáčení filmu značný mediální ohlas. Jedním z důvodů je obsazení populárních polských herců Katarzyny Zawadzke a Krzysztofa Czeczota. Ve filmu se objeví také Jana Plodková, Lucie Benešová, Marcin Kobierski a další.

Koproducenty filmu jsou společnost Negativ a polská produkční společnost OFF Production. Polski film vzniká za přispění Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie, ve spolupráci s HBO. Premiéra je ohlášena na červenec příštího roku.
Polski film je pokračováním úspěšné spolupráce Negativu a osvědčeného autorského týmu Geisler – Tuček – Najbrt, která začala filmem Mistři, oceněným třemi Českými lvy a pokračovala Protektorem s šesti Českými lvy, výroční cenou českých filmových kritiků Kristián a řadou úspěchů na filmových festivalech po celém světě (cena pro nejlepší film na Denver Film Festival, nejlepší film na Off Plus Camera International Festival of Independent Cinema v Polsku, nejlepší film na filmovém festivalu Cine Pécs, nejlepší film, nejlepší scénář, nejlepší herečka, nejlepší střih a nejlepší hudba na Syracuse International Film Festival...). Protektor se dostal do distribuce v Severní Americe, zemích bývalé Jugoslávie, Turecku i v teritoriu Pan-Asia.


 

Zdroj: NEGATIV FILM PRODUCTIONS

 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0355 s