Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Prague Fashion Weekend 2011: Od klasiky po vesmírnou módu

02.10.2011   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Prague Fashion Weekend 2011: Od klasiky po vesmírnou móduPo venkovních molech se promenádují útlé děvy. Oblékají je renomovaní domácí i zahraniční návrháři, včetně francouzské značky NINA RICCI. Ta si nachystala i večerní hvězdnou Gala Fashion Show. Zkrátka, Praha opět tančila, jak móda píská...

V obecenstvu sice čile tleskaly hlavně ženy, ale i muži by si přišli na své. Vždyť na mole se objevila i půvabná topmodelka Hana Soukupová!

  
 
Maria Nina Ricci (1883-1970) byla francouzská módní návrhářka italského původu. Od 13 let pracovala u krejčího jako učnice, módu si zamilovala. Roku 1908 ji najal módní dům Raffin, zůstala mu věrná 20 let. Svou značku startuje až roku 1932. Prosluje tím, že oděvy šije přímo na figuríně, kvůli správnému tvaru. Její móda tak získá punc elegance a zároveň pohodlné nositelnosti, což mnoho návrhářů opomíjí.

 
Značka Nina Ricci se drží stále na vrcholu popularity. Od roku 2009 je jejím hlavním návrhářem Peter Copping, který dříve pracoval pro Louise Vuittona.
 
 
Prague Fashion Weekend si nachystal lahůdky pro tajemně charismatické dámy...
 
 
... i trochu módního extrému k uvítání mimozemských návštěv. 
 
 
 
Naštěstí se našlo i dost "klasické" módy, ve které se nemusíte bát projít po ulici... 
 
Fotografie: 2media.cz s.r.o.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Dagmar Hermannová - 2.10.2011 - 22:15

naprosto úžasné
Úchvatné modely, jeden lepší než druhý, značky, módní návrháři, módní domy - stojí to hromady peněz ... ale k čemu to je dobré? Modely jsou příšerné, aktivity, kam by bylo možno je nosit,už v podstatě nejsou, kromě V.I.P.trapných večírků žádné, doba divadel, kam se nosily róby,a doba luxusních nočních barů z doby Oldřicha Nového- to všechno už je pryč, včetně obyčejných tanečních kaváren a vináren, kam se muselo chodit ve slušném oblečení. I doba hezky vypadajících a lákavých biografů je pryč. Prakticky není platforma, kde by bylo třeba se hezky oblékat, a pokud jde o normální život, tu a tam ještě lze zahlédnout hezký kostým či šaty - u dříve narozených. Bohužel. Ano, ti byli zvyklí oblékat se hezky. Dnes jsou místo biografů multikina kam se chodí v hadrech a pod sedadla se sype popcorn, místo večerních a nočních tanečních barů pro dospělou populaci jsou obří dupárny pro děti, které tam chodí v hadrech, fetují a ožírají se, celé ulice obecně chodí v hadrech, které se ani neperou, vozidla MHD smrdí potem a močí, a kdo by se hezky a vkusně oblékl, připadal by si jako staromódní blb...Když dívkám sukně ze silonu ulicí zavlají... zpívalo se kdysi, a taky kdysi byly dívky opravdu krásné, hezky, vkusně a žensky oblékané. Dnes má každá jakési triko,botasky velikosti 44, od pasu dolů namodralé gatě (džíny) - jiná móda pro ženy neexistuje. K čemu jsou módní přehlídky? Akce pro snoby,ukázka nepoužitelných hadrů za drahé prachy, a úplně samoúčelné aktivity - k ničemu. Možná nemám ten správný názor, ale myslím, že by se svět bez módních přehlídek, modelek, a podobné drahé šmíry klidně obešel,a pokud v době celosvětové krize někde naopak přebývají peníze, mohly by být vynaloženy účelněji.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2589 s