Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


V Praze je největší výstava diamantů

16.11.2011   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

V Praze je největší výstava diamantůDiamanty jsou skloňované ve všech pádech už dávných dob. Myslíte, že jsou pro vás nedostupné? Zkuste navštívit výstavu těchto kamenů, která je největší v České republice. Čas máte jen do 22. listopadu.

V prostorách české firmy Diamonds International Corporation (D.I.C.) v &Siroké ulici v Praze můžete spatřit jednak volné diamanty o velikosti 1 až 22 karátů. Tyto kameny jsou častým investičním nástrojem, který se těší stále většímu zájmu. Výstava je putovní a její součástí jsou exponáty zapůjčené z nejprestižnější diamantové burzy na světě, antverpské Beurs voor Diamanthandel. Pokochat se můžete ovšem i šperky, které rovněž nesou tyto kameny. Zde má svůj podíl i Blanka Matragi, která navrhla další kolekci pro tuto firmu. Nechybí ani luxusní briliantové šperky a široká paleta jedinečných barevných diamantů různých tvarů a výbrusů.

Diamant je nejen krásným produktem přírody, ale také alternativním investičním nástrojem. Naším cílem je přiblížit lidem diamant jako vhodnou komoditu pro investice a ukázat široké veřejnosti krásu a nadčasovost diamantových šperků. Do Prahy jsme přivezli 320 investičních diamantů v různých velikostech od jednoho karátu až po 22karátový drahokam. Výstava zaplnila celý showroom a několik velkých trezorů, nicméně celé bohatství je v podstatě koncentrováno řádově v tisíci karátech diamantové hmoty, což představuje 200 g nejkoncentrovanějšího bohatství této planety. Slovy gemologa je to 200 gramů uhlíku v nejčistší podobě," sdělil prezident D.I.C. Luboš Říha.

Jaká je celková hodnota vystavených kamenů? 20 miliónů eur, tedy asi půl miliardy korun. Pokud se vám některý z exponátů zalíbí, tak si samozřejmě můžete i nějaký zakoupit. V průběhu expozice bude navíc poskytována speciální sleva na briliantové šperky.

Výstava je zpřístupněna v showroomu Diamonds International Corporation v Praze na adrese &Siroká 15 až do 22.11.2011, v pracovních dnech od 10:30 do 19:00 hodin a o víkendech od 14:00 do 18:00 hodin. Následně půjdou diamanty z výstavy do showroomu v Karlových Varech, a pak se přesunou do Varšavy.



Zdroj: http://dicholding.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0264 s