Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Speciální mikulášský Večerníček s The Tap Tap v Opeře

02.12.2011   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Speciální mikulášský Večerníček s The Tap Tap v OpeřeV pondělí 5. prosince bude městem chodit Mikuláš a zavítá i do Státní opery v Praze, kde se koná Mikulášský koncert kapely The Tap Tap a jejích hostů. Velkou mikulášskou show se spoustou písniček, čerty a anděly budou moderovat Jan Kraus a Ladislav Angelovič.

V přímém přenosu od 18 hodin ji vysílá Česká televize. Dárkem pro děti v hledišti Opery i doma u televizních obrazovek bude speciální mikulášský díl Večerníčku v podání herců z divadla Minor.

O čem bude Večerníček vyprávět, prozradil režisér Jan Jirků: „Mezi Mikulášem a Čertem vznikne velká hádka, protože Čert ukradne Mikulášovi něco, co nesmím prozradit, ale co Mikuláš nutně potřebuje (a není to berle). Potom se ale, coby zachránce, objeví Kašpárek. A jak to již bývalo ve starých hrách, také tentokrát Kašpárek s Čertem zle zatočí a pomůže Mikulášovi, aby mohl dětem rozdat dárky, stejně jako každý rok. Tuhle hříčku jsem napsal na motivy prastarých lidových a loutkových her, které se hrály dětem už před dvěma sty lety a možná ještě dříve. Je milé vidět, jak se děti smějí stále stejným věcem, jako by se jejich humor navzdory času vůbec neměnil.“

Podívejte se na video-pozvánku ke sledování pořadu:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10385435482-the-tap-tap-v-opere/21154215700/


Výtěžek z benefičního koncertu v Opeře bude využit na pořízení technického vybavení nové budovy vzdělávacího centra STUDEO. Podpořit vzdělávání lidí s handicapem můžete také formou DMS ve tvaru DMS STUDEO na číslo 87777.



Kdo je The Tap Tap?

Kapela studentů se zdravotním postižením, která vznikla v roce 1998 v pražském Jedličkově ústavu.

Kapela je rozdělena na dvě základní skupiny – sólisty a sboristy. Sboristé hrají pod vedením dirigenta &Simona Ornesta doprovodné rytmy. Sólisté hrají z vlastních zjednodušených notových zápisů a několik členů kapely se střídá ve zpěvu. Vystoupení uvádí charismatický Ladislav Angelovič (absolvent SO&S v Jedličkově ústavu), který v souboru také hraje. Využíváme převážně bicí nástroje (bicí souprava, bonga, conga, timbáles, ozvučná dřívka, tamburíny, zvonce, činely, triangl atd.). Na doprovodné nástroje (tuba, saxofon, příčná flétna a piano) hrají hostující profesionální hudebníci.

Naším záměrem je umožnit co nejširšímu okruhu osob se zdravotním postižením rozvíjet svůj talent. Účast souboru THE TAP TAP na velkých festivalech a možnost prezentovat se před širokým publikem, je pro členy kapely výjimečná příležitost ke zvýšení sebehodnocení a víry ve vlastní schopnosti. Obdiv našeho obecenstva je podle nás také nejlepší cestou k přirozené integraci.
 

Zdroj: www.thetaptap.cz / www.taptapvopere.cz - 2media.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0752 s