Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Génius elektrické kytary Joe Bonamassa se chystá na Prahu

14.01.2012   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Génius elektrické kytary Joe Bonamassa se chystá na Prahu Bonamassa je považován i přes svůj relativně mladý věk za jednoho z nejlepších současných hráčů na tento nástroj, je řazen na úroveň Jeffa Becka či Stevie Ray Vaughana, o čemž svědčí nejen neustále se zvětšující počet fanoušků, ale i ohlasy odborných hudebních médií.

Guitarist Magazine ho například nazval „novým králem blues“, Gibson.com prohlásil, že „v tuto chvíli není lepšího bluesového kytaristy než Joe Bonamassy“, v roce 2010 ho čtenáři časopisu Guitar Player zvolili poprvé Nejlepším kytaristou světa a již počtvrté od roku 2007 Nejlepším bluesovým kytaristou. V České republice hrál několikrát – naposledy na Lokti s projektem Black Country Communion, kde ho v dešti poslouchalo přes 2.000 fanoušků. Na koncertě v Praze představí nejen své poslední sólové CD nazvané Dust Bowl, které vyšlo v březnu 2011. Na pódiu Bonamassu doprovodí Tal Bergman – bubny, Rick Melick – klávesy, zpěv a Carmine Rojas – baskytara. Prostor Tesla Areny bude upraven na „komorní“ verzi podobně jako u červnového vystoupení Jeffa Becka.

Joe Bonamassa, hvězdný americký blues-rockový kytarista a zpěvák, vystoupí 28. února 2012 s doprovodnou kapelou v pražské Tesla Areně na jediném tuzemském koncertu.

Joe Bonamassa pochází z New Hartfordu ve státě New York. V prostředí muzikantské rodiny se brzy začal projevovat jako zázračné dítě, doslova „uměl hrát blues dříve, než řídit auto“. Ve 4 letech slyšel poprvé Stevie Ray Vaughana, když mu bylo 10, předskakoval B. B. Kingovi, a o dva roky později pravidelně koncertoval s mnoha hudebními osobnostmi – Buddym Guyem, Johnem Lee Hookerem, Joe Cockerem nebo Los Lobos. Brzy poté Bonamassa vytvořil kapelu Bloodline, jejíž členy byli synové slavných hudebníků: Waylon Kriger (syn Robbyho Kriegera z The Doors), Erin Davis (syn Milese Davise) a Berry Oakley, Jr. (syn baskytaristy z Allman Brothers). Joe Bonamassa se ale chtěl dostat dále - v roce 2000 vydává první sólové album A New Day Yesterday, které produkoval jeho dlouholetý fanoušek Tom Dowd. Od té doby s obrovskou činorodostí sobě vlastní vydal další 10 sólových desek, řadů záznamů živých koncertů, včetně vyprodaného vystoupení v Royal Albert Hall spolu s Ericem Claptonem a Paulem Jonesem. Letos na podzim pracoval společně s Beth Hart na desce klasických soulových písní Don´t Explain. Je rovněž členem „superskupiny“ Black Country Communion spolu s Glennem Hughesem (Deep Purple), bubeníkem Jasonem Bonhamem (Led Zeppelin, Foreigner) a klávesistou Derekem Sherinianem (Dream Theater, Billy Idol). Bonamassa nejenže odehraje v průměru 200 koncertů ročně (letos například vyprodal sál Hammersmith Apollo v Londýně dva večery po sobě), je ale také mluvčím programu Blues In The Schools, kdy jako dobrovolník během turné vypráví skupinám středoškolských studentů o kořenech a dědictví amerického blues.
 
www.jbonamassa.com

Just got paid Live:
http://www.youtube.com/watch?v=xiw1XAb8G9A
Stop!:
http://www.youtube.com/watch?v=jMXXnLSRdBE
12 year old Joe Bonamassa with Danny Gatton:
http://www.youtube.com/watch?v=WLB900atJFs

Joe Bonamassa (US)
28. 2. 2012, 20:00
Tesla Arena, Praha
Vstupenky: 690 – 1.190 Kč (VIP 1.790 Kč) - Ticketportal, Ticketpro

Zdroj: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.CZ

 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.026 s