Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Věděli, kdy bude konec světa – Už byl…

01.02.2012   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Věděli, kdy bude konec světa – Už byl…S předpověďmi o zkáze lidstva se roztrhl pytel hlavně v souvislosti s rokem 2000. Nyní je tu vlna znovu – pro rok 2012. Věšteb je přitom celá řada. My pro vás ale máme jen ty, které již mají prošlé datum expirace. Jak vidíte, jsme tu pořád…

Elizabeth Prophet byla uznávaná spiritualistka. Pro radu si k ní chodili sousedé, lidé na inzerát o řada známých osobností. Tahle dáma narozená roku 1939 si troufla nakonec předpovědět i den, kdy bude lidstvo drceno tak, že přežije sotva třetina. Stanovila jej na datum 1990. Ke své smůle se tohoto roku dožila. Jaké muselo být překvapení, že pokojně zemřela až v roce 2009, se svými blízkými poblíž? Mohla se ale utěšovat myšlenkou, že spousta osobních předpovědí se skutečně vyplnila a také, že rozhodně není jediná, kdo s apokalypsou střelil úplně vedle.
 
Že jsou 90. léta krizová potvrdí i v předpovědích zběhlý Harold Camping. Dnes již zasloužilý dědeček, rodák roku 1921, předpoví coby poslední rok 1994. Svou vizi coby moderátor odvysílá dokonce ve svém rozhlasovém pořadu. Zřejmě neměl příliš posluchačů, protože inkriminovaný rok panika nevypukne. Pan Camping ovšem stále žije a konce světa se nechce vzdát. Předpověď proto upraví. Hádejte na kdy. Ehm… Minulý říjen.
 
Pat Robertson se narodí roku 1930 a stane se náruživým baptistou. A to nebude všechno, Ze své víry dokáže udělat skvělý kšeft. Přezdívá se mu televizní kazatel. Stane se mediální celebritou. A to by v tom byl čert, aby si i on nepřisadil na konec světa. Obzvláště, když apokalypsa je téma přímo biblické. A kdy že se tedy Ježíš Kristus vrátí na zem a nastane jeho vláda, a tudíž i zmrtvých vstání a rozdělení na ty dobré a zlé? Smýšlíte-li prokřesťansky, tak se netěšte. I toto datum již minulo. A to roku 1982.
 
Že je to již docela dlouho? Předpovědi ale jsou i mnohem staršího data. Když vynecháme paniky z meteoritů a komet, můžeme zmínit také Dorothy Martin. Tahle dáma se narodila v krásně zamapatovatelný rok – 1900 a pobyla s námi dlouhých 92 let. Kdyby se její předpověď naplnila, život by žila jen něco málo přes půlku. Situovala jej totiž do roku 1954.
 
Na závěr nezbývá než letmo zmínit Korejce Lee Janga Rima a ugandskou kněžku rekrutovanou z nejstaršího řemesla světa, prostituce, Credonii Mwerinde. I oni se netrefí. Ale spolu s dalšími – samozřejmě těmi, co jsou ještě naživu – mohou oslavovat krásný triumf. Za rok 2011 získávají populární Antinobelovu cenu, tak zvaného Ig Nobela, který se uděluje na Harvardu v mnoha kategoriích – podobně jako klasický Nobel. A z kterého oboru že cenu získají? Matematika. To víte, výpočet konce světa dá zabrat i v případě, že je úplně mimo mísu…


ikonka: thegrio.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0209 s