Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Poker: Jakou máte šanci?

26.04.2012   Michaela Wilhelmová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Poker: Jakou máte šanci? Kanasta? Žolíky? Mariáš? Kdepak, v dnešní době letí poker. Kdo by neviděl nervyderoucí utkání sympaťáka Martina Staszka? Odejde jako druhý - ale s 98 miliony v kapse! Zkuste nahlédnout za oponu hry, která vás minimálně skvěle zabaví a možná i něco přihodí do rodinného rozpočtu. Anebo právě naopak...

 

Co je v pokeru nejdůležitější? Jaroslav Popela, autor kapesní pokerové příručky POKER - pravidla, tipy, triky, tvrdí, že ač to z krátkodobého hlediska tak nemusí vypadat, jde hlavně o znalost, zkušenost a bystrost. Na své si podle něj přijdou matematici, psychologové a dokonce i ekonomové! Trpělivost přináší první bank a trénování slavného poker face rozhodně není od věci. A pro ty, kteří stále netuší, o čem tahle hra je - cíl je zdánlivě jednoduchý: Dostat bank, ve kterém si hoví jak vaše, tak ostatních hráčů peníze.

Každý hráč dostane dvě karty. Také se začíná se sázkou, na slepo. Dobře sledujte karty. Hru můžete hned složit - snaží zahlásit Fold a vyhnout se tak následnému zbankrotování. Naopak dorovnání výše sázky je Call. Věříte si nebo chcete blufovat? Pak můžete použít Bet - zvýšení sázky. Ovšem v tuto chvíli se musí jednat alespoň o dvounásobek! Další, již takřka rutinní navyšování, je port Raise. "U stolu lze samozřejmě používat i české výrazy - skládám, dorovnávám, sázím, navyšuji," komentuje Popela. 

Poker se hraje s 52 kartami a můžete na cestě k výhře poskládat na 2 598 960 výherních kombinací. Pokud jde o poker Texas Hold´em, je výherní kombinace složena z pěti karet. Můžete mít postupku v jedné barvě, čtveřici a třeba plus eso, pár a trojičku, či jen stejné barvy nebo postupku různých barev. Počítají se ale například i dvojičky - na jejich sestavení máte skutečně velkou šanci - 1 ku 1,4. To je od postupky končící esem v jedné barvě vážně skok. Tam vás čeká šance jen 1 ku 649 739! A pakliže nemáte nic? Počítá se hodnota nejvyšších karet.

Jaroslav Popela vás v útlé, ale zcela dostačující publikaci provede světem pokeru, hlavně pak Texas Hold´emu. Řeč ale bude i o dalších modifikacích hry. Neopomíjí slovníček, orientaci v soutěžích nebo třeba statistiky a rady a triky vedoucí k výhře. Pravidla pokeru nejsou těžká, zmatek může být jen v bodování. A i tomu rychle přijdete na kloub. Nalákal vás poker? Pokud nevíte, za který konec ho vzít, zkuste začít právě u této knížky. Stane se vám plnohotným průvodcem.


POKER – pravidla, tipy a triky
Autor: Popela Jaroslav
Počet stran: 56
ISBN: 978-80-253-1306-0

Vydalo nakladatelství Fragment
Cena v e-shopu Fragmentu: 67 korun

http://www.fragment.cz/prehled/popularne-naucna-literatura-pro-dospele/zaliby/vseobecne-a-ostatni/karetni-hry/poker-pravidla-tipy-a-triky-s172856526
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0247 s