Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  středa 17.4.2024, svátek má Rudolf 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Divadelní oteplování na třech frontách – Alfred ve dvoře, Ponec a Studio ALTA

10.03.2012   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Divadelní oteplování na třech frontách – Alfred ve dvoře, Ponec a Studio ALTA Tři divadelní prostory, Alfred ve dvoře, Studio ALTA a divadlo Ponec, si pro rodiče s dětmi a mladé publikum na konec března připravily tematický blok čtyř představení – Arktický Robinson, Polaris, Sněžná revoluce a Jaro*Slav – kterými opravdu hlučně a hravě odexpedují zimu a oslaví příchod jara.


Tematický projekt je snahou prohloubit spolupráci těchto tří spřátelených scén, která by měla probíhat celý tento rok například cenově zvýhodněnými vstupenkami.

Zima o sobě dá naposledy řádně vědět v inscenaci Sněžná revoluce, kterou připravuje divadlo Ponec. Soubor Jiná prkna v ní vtipnou formou vypráví příběh zrodu snowboardingu v Čechách. Parta přátel objevuje roku 1983 dosud neznámý styl „lyžování“ a s ním spojenou touhu po jiném životním stylu a po svobodné volbě. Inscenace se odehrává v moderní skate U-rampě, v choreografii se objevují kromě akrobatických prvků i pasáže inspirované hip-hopem a street dance, to vše ve víru dynamické hudby s přizváním známého Dj Oriona. Představení je tak určeno zejména mladému publiku.

V Alfredu ve dvoře a ve Studiu ALTA se budeme se zimou loučit dvěma projekty Vojty &Svejdy a seskupení Wariot Ideal. Arktický Robinson vypráví o českém dobrodruhovi Janu Eskymo Welzlovi, který jako jeden z mála úspěšně dobyl na konci 19. století Severní pól, aby se zde mimo jiné stal eskymáckým náčelníkem. Představení se odehraje ve velikém iglú. Děti přenese do ledového království vysoko za polárním kruhem, kde se odehraje ten skutečný boj o přežití a uskutečnění jednoho snu.

Polaris, oceňované představení nominované na cenu „Total Theatre Award“ na Fringe Festivalu v Edinburghu, slibuje večer plný mužné romantiky, kterou v životě současného světa nalézáme stále vzácněji. Tahle „drifting theatre show“, jak inscenaci nazývají sami tvůrci, zprostředkovává divákům zkušenost člověka, který se ocitne úplně sám, bez mapy a bez pomoci kamarádů, v prokřehlé zmrzlé pustině obehnané nedozírnou modravou oblohou, na které ledové slunce nikdy nezapadá. Je to představení o ztrácení věcí, vědomí, hodnot a svých blízkých, o touze ztratit se a být postrádán.

Skutečné vítání jara naplno propukne komponovaným odpolednem s názvem Jaro*Slav. Od 14.00 se nejdříve uskuteční tvůrčí dílna v divadle Alfred ve dvoře, která bude pokračovat jarním průvodem do Studia ALTA, kde program vyvrcholí interaktivním pohybovým představením s dětmi a pro děti Bujaro. Organizátoři uvítají, pokud děti přijdou v ptačích kostýmech.

Pod názvem 1+1=3 se již od poloviny února rozbíhá jedinečný slevový program, v rámci kterého spojily tři nezávislé scény své síly. Při návštěvě jakéhokoli z těchto prostorů získají diváci nárok na vstupenku zdarma do zbylých partnerských divadel.


17. 3. / 20.00 / divadlo Ponec
SNĚŽNÁ REVOLUCE / Jiná prkna
Příběh zrodu snowboardingu v Čechách

22. 3. / 16.00 / Alfred velký sál
ARKTICKÝ ROBINSON / Wariot Ideal
Neuvěřitelná putování Jana Eskymo Welzla

23. 3. / 19.30 / Studio ALTA
POLARIS / Wariot Ideal
Drifting theatre show

24. 3. / 14.00–17.00 / Alfred ve dvoře & Studio ALTA
JARO*SLAV
Motus a ALTA

14.00, Alfred ve dvoře: Ateliér odAodZ (od Alice, od Zuzany) Jarní tvořivá dílna pro děti a rodiče, příprava jarních hlukotvůrců.
15.30, jarní průvod dětí a jejích výrobků z Alfreda ve dvoře do Studia ALTA.
16.00, Studio ALTA: Interaktivní představení s dětmi a pro děti (Bujaro, účinkují děti z TS Light a ze Studia ALTA).




(foto www.divadloponec.cz)


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0393 s