Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je sobota 27.11.2021, svátek má Xenie 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 508
Registrovaní čtenáři: 518
Publikovaných článků: 13145
Komentářů: 11273


Měření



Domácí vepřová tlačenka s lanýži, nakládanými žampiony a křenem

08.05.2012   redakce   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Máme pro vás unikátní recept šéfkuchaře restaurace Chagall´s, Petra Hajného. Jedná se o první ze série receptů na pokrmy z Přeštického prasátka, které má restaurace Chagall´s v nabídce v současné době.

Domácí vepřová tlačenka
Vepřovou plec, bok, hlavu a nožičky uvaříme ve vývaru společně s kořenovou zeleninou, divokým kořením a snítkou čerstvé majoránky.
Po uvaření maso vyndáme a necháme vychladnout. Vývar mezi tím svaříme, aby získal silnější chuť, a podle potřeby dochutíme.
Vychladlé maso a zeleninu nakrájíme na kostičky, smícháme s potřebným množstvím vlažného vývaru. Přidáme čerstvě nasekanou petrželku
a nastrouhaný lanýž.

 
Směs plníme do přírodních sáčků na tlačenku a necháme vychladnout.
 
Nakládané žampiony
Čerstvé žampiony nakrájíme na tenké plátky a společně s nakrájenou kořenovou zeleninou a šalotkou smícháme s předem připraveným sladkokyselým nálevem.
Naplníme do skleniček a zavaříme ve vodní lázni při 85°C cca 15minut. Po zavaření vyndáme a položíme dnem vzhůru.
 
Smetanový křen
Čerstvě nastrouhaný křen necháme při 70°C vylouhovat ve smetaně, kterou pak plníme do šlehačkové láhve.


Dobrou chuť!




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2021 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0358 s