Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Framus Five a November 2nd a Michal Prokop? Spolu v Akropoli!

09.05.2012   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Framus Five a November 2nd a Michal Prokop? Spolu v Akropoli! Michal Prokop, který v těchto dnech natáčí po šesti letech nové album, vystoupí se svou kapelou Framus Five 15. května v pražském Paláci Akropolis a to společně s kapelou November 2nd.

Framus Five, to je Pavel Razím na bicí, Zdeněk Wimpy Tichota na baskytaru, Jan Kolář na klávesy, Jirka &Síma na saxofony, Roman Bobick Kubát na trubku a dvě instrumentální hvězdy – kytarista Luboš Andršt a houslista Jan Hrubý. Na novém právě připravovaném albu bude osm písní přímo z dílny Michala Prokopa, tři od Petra Skoumala, jedna nebo dvě Jana Hrubého a jedna až dvě od Luboše Andršta. "Definitivní výběr učiním, až budou nahrávky hotové, třeba něco i zbude," uvádí Michal Prokop. Základní představa, se kterou Michal Prokop a Framus Five jdou do studia, vychází z demosnímků, které natočil ve svém domácím studiu, ovšem už na zkouškách dochází k různým změnám a úpravám. Mnohé ještě postupně vzniká a dotváří se ve studiích, hodně se určitě změní také poté, co se ve studiu Sono nahrají základy.

Koncert 15.května v Paláci Akropolis odstartuje česká kapela November 2nd, ve které kromě zpěvačky Alexandry Langošové, neteři někdejšího porevolučního ministra vnitra Jána Langoše, hrají další ostřílení muzikanti: legendární baskytarista Vladimír Guma Kulhánek, kytarista Roman Helcl (Anna K.), pedalsteel kytarista David Babka (Aneta Langerová, Plees The Trees) a bubeník Martin Vajgl (Wanastovi Vjecy, Čechomor...). Jejich nová deska s názvem „Night Walk with Me“ je jedním z nejambicióznějších nedávných projektů na domácí scéně (s nahrávkou totiž pomáhala slavná písničkářka Suzanne Vega). Finální mix měl na její doporučení na starost Tchad Blake. Zkušený producent a několikanásobný držitel ocenění Grammy je podepsaný pod nejlepšími alby Paula McCartneyho, Petera Gabriela, Sheryl Crow, Pearl Jam či Toma Waitse. Přestože má deska díky němu plastický, plný a barevný zvuk, důležitější jsou silné písničky, které všechny napsala frontmanka November 2nd Alexandra Langošová.

Záznam z vystoupení November 2nd z Divadla Archa:
http://www.youtube.com/watch?v=Y_ekBxxwL5I
 
Vstupenky: předprodej v kavárně Paláce Akropolis a v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 280 Kč ke stání, na místě v den koncertu za 350 Kč ke stání
www.palacakropolis.cz, www.joesgarage.cz
 
ikonka: http://www.michalprokop.cz/


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0232 s