Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Památky soutěží o peníze na obnovu

19.05.2012   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Památky soutěží o peníze na obnovu V době všeobecných úspor je shánění peněz na obnovu a péči o více než 40 000 památek, které se nacházejí v České republice, pro jejich majitele a správce skutečným oříškem. Zajímavou možností, jak získat finance či alespoň příspěvek na obnovu nejen památkově chráněných domů, kapliček, soch, varhan nebo třeba rozhleden, jsou veřejné sbírky.

Institut pro památky a kulturu, o.p.s. vyhlašuje v rámci nového projektu zaměřeného na financování památek soutěž veřejných sbírek nazvanou MÁME VYBRÁNO. Cílem soutěže je představit konkrétní památky a další historické objekty ze všech regionů České republiky, na jejichž obnovu nebo výstavbu je vyhlášena veřejná sbírka, a ocenit nejúspěšnější vyhlašovatele a projekty.
 
“Soutěž jsme rozdělili do tří kategorií. Oceníme finančně nejúspěšnější sbírku v roce 2011, nejlépe prezentovanou veřejnou sbírku v roce 2012 a udělíme cenu veřejnosti,” vysvětluje Aleš Kozák, ředitel Institutu pro památky a kulturu, který na aktuálním projektu zaměřeném spolupracuje s Ministerstvem kultury a Národním památkovým ústavem.
 
Zatímco o vítězi první zmíněné ceny rozhodnou statistiky výše vybraných prostředků, nad sbírkami přihlášeným do soutěže o nejlepší prezentaci se sejde odborná porota a vítěze ceny veřejnosti určí výsledky hlasování na internetových stránkách soutěže www.mamevybrano.cz. “O cenu veřejnosti soutěží téměř sto veřejných sbírek, hlasovat je možné od 20. dubna do 20. května 2012 a vítězové získají finanční příspěvek na záchranu konkrétní památky,” doplňuje Kozák.
 
Výsledky soutěže MÁME VYBRÁNO vyhlásí Institut pro památky a kulturu 29. května. Ve stejný den pořádá tato nezisková organizace v klášteře dominikánů v Praze celodenní konferenci o financování památek, jejímž cílem je informovat majitele a správce , památek o dostupných možnostech financování obnovy památek z veřejných i soukromých zdrojů. Na konferenci jsou zváni majitelé a správci památek z řad soukromých osob, zástupců obcí, státních institucí, církví a dalších, kteří chtějí načerpat inspiraci v oblasti financí a sdílet své zkušenosti s ostatními. Informace o registraci na konferenci najdou zájemci a zájemkyně rovněž na adrese www.mamevybrano.cz.
______________________
Kontakty:

www.mamevybrano.cz
www.instituteu.cz
______________________
Institut pro památky a kulturu, o.p.s. je neziskovou organizací, která poskytuje poradenství při financování projektů v oblasti památek a kultury a nabízí spolupráci při organizování obnovy památek i při pořádání kulturních aktivit v průběhu celého roku. Pořádá oborové konference a další vzdělávací akce a na adrese www.propamatky.info provozuje internetový portál určený majitelům památek a historicky cenných objektů, odborníkům z oblasti péče o památky i laické veřejnosti se zájmem o kulturní dědictví. V roce 2012 obdržel portál čestné uznání poroty v novinářské soutěži Média na pomoc památkám, kterou pořádá Syndikát novinářů ČR a o. s. Pro Bohemia.
 

 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0417 s