Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jitka Klett vytváří umění přímo na tělo

01.06.2012   Aneta Šimonková   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jitka Klett vytváří umění přímo na těloSpojení umění a oděvního řemesla vytváří z modelů nejen kousek do šatníku, ale i hodnotný skvost, který se pak dělí z generace na generaci. Jedním z takových skvostů může být i tvorba návrhářky Jitky Klett. Podívejte se zatím na virtuální módní přehlídku.

 

Módní návrhářka Jitka Klett se zhlédla v obrazech českého umělce Vladimíra Obra, které za pomocí technologií přenesla na jedno z nejkvalitnějších hedvábí. Což byl prý dost tvrdý oříšek pro firmy, které měly dezén z obrazu na látku přesunout, protože s takovým typem látky ještě nepracovaly. Nakonec se ale zadařilo a na šatech, plavkách, úpletech a jiných artiklech můžete vidět nevšední dezén, který spojuje umění a oděvnictví. Návrhářka si dokonale pohrála s námětem obrazu, kdy střih daného modelu respektuje rozložení barev a rysů obrazu. Některé šaty mají třeba jen tubovitý střih, aby vynikla složitost malby, jinde návrhářka už dopředu věděla, že šaty budou střiženy asymetricky, aby se zvýraznily důležité prvky daného obrazu.

 

 

 

Jitka Klett všestranně nabízí modely od plavek až po svatební modely. Návrhářka spatřuje ve výtvarném umění významný prostor pro vytvoření nového módního stylu a upřednostňuje originalitu a nevšednost modelů povýšených právě skutečností, že vznikly z uměleckého díla. Dokonalou práci využití obrazu na oděvní materiál spolu s ideálními střihy můžete vidět na stránkách www.jitkaklett.cz.

 


FASHION GOURMET SHOW JITKA KLETT LICHFIELD
Návrhářka představí své nevšední modely i na módní přehlídce. Ta se bude konat v Augustine hotel Praha  (Letenská 12/33, Praha 1 - Malá Strana) ve čtvrtek 7. června 2012 od 19:30 hodin.

Přesvědčení, že módní show může být jen záležitostí příznivců módy, už léta vyvrací tato úspěšná slovenská módní návrhářka Jitka Klett. Chystanou Fashion Gourmet Show představí netradiční projekt spojení módy, umění a gurmánského kumštu, čímž plánuje v hostech zanechat stopu hlubokého pocitového, estetického a gurmánského zážitku.
Během společenského večera budete svědky propojení klasické hudby v moderním pojetí s tanečním vystoupením. Na violu zahraje Jitka Hosprová a na klavír Josef Hollý.


 


Shlédnete výstavu obrazů Vladimíra Obra a skleněných soch Art Residence Prague a fotografií Jana Plachého - umělecké fashion fotografie kolekce Jitky Klett.
Módní přehlídka je svým pojetím letošní letní kolekce opravdu výjimečná. Poprvé přenáší obrazy českého umělce Vladimíra Obra na textilie, ať už v kolekci plavek, úpletových modelů, lněné kolekce až po exkluzivní kolekci hedvábných šatů a svatebního modelu. Jitka Klett spatřuje ve výtvarném umění významný prostor pro vytvoření nového módního stylu. Upřednostňuje originalitu a nevšednost modelů povýšených právě skutečností, že vznikly z uměleckého díla. Veškerá realizace tohoto velkého projektu byla výrobně zastřešena v ČR. Jitka Klett totiž preferuje vytváření světové kvality v domácím prostředí.
Protože návrhářka obléká výhradně ženy, hostem večera bude pánská značka Marco Mirelli, která se představí exkluzivní kolekcí. Výjimečností této značky je originální móda šitá pánům na míru.


Vzácným hostem a opravdovým požitkem pro příznivce vážné hudby bude pěvecké vystoupení italského tenora Luca Canonici.
Nedílnou součástí večera bude Gourmet show, kde můžete ochutnat gurmánské speciality restaurace Lichfield, šéfkuchařem podniku sestavené přímo pro tento ojedinělý večer módy a umění.

Zdroje a foto: www.kloboukfilm.cz
www.jitkaklett.cz

 

 





 


 


 


 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0375 s