Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


FOTOREPORTÁŽ: Tomáš Klus ovládl Sázavu

04.06.2012   Lena Sawyer   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

FOTOREPORTÁŽ: Tomáš Klus ovládl Sázavu Pátý ročník Sázavského koncertu se odehrával, stejně tak jako každý rok, v zahradě Sázavského kláštera. Tentokráte se na něj sešlo kolem sedmi set lidí. Protože počasí přálo, poprvé, jak nám nezapomněl pan moderátor zmínit, nepršelo. Na loňské ročníky by se, alespoň dle jeho slov, hodila spíše loďka, než všudypřítomné karimatky a deky.

Sympatický moderátor nás provázel celým večerem.


Jako první vystoupili Hana a Petr Ulrychovi s kapelou Javory Beat. Hana Ulrychová dokázala, že i po dlouholeté pěvecké kariéře má stále hlas jako zvon a titul zpěvačky si zaslouží se vším všudy. Když zpívala „Nevidomá dívka“, kterou pro ni napsal sám Karel Kryl, publikum dojatě, s husí kůží mlčelo.
 


Petr Ulrych nás posloužil coby imaginární stroj času, když ke každé písničce uvedl rok a malý příběh okolo důvodu vzniku.
 


Zatímco Tomáš zády k publiku ladil kytaru, dvorní kytarista Jiří Kučerovský rozmisťoval poslední kabely po pódiu. Ještě proběhlo poslední dolazení s mistrem zvukařem, při kterém Tomáš začínal projevovat svůj komediální talent a laškoval s první řadou publika na téma slunečních  brýlí po setmění.
 


Nezapomněl pochválit všechny, kteří vystáli frontu na pivo a v průběhu koncertu gratuloval všem, kteří procházeli s čerstvě natočeným pivem tak vehementně, až dvě piva dostal od neznámé fanynky. Hned jednu z prvních písní (Vesmíru) doplnil svými mistrovskými improvizacemi, díky kterým se ho většina médií nebojí nazvat géniem, a kterými si získal veškeré publikum a nezapomněl zahrnout i fakt, že zahrada kláštera je na bývalém hřbitově a tudíž má pocit, že by neměl řvát.
 


Ale zjevně se tím nenechal příliš ovlivnit, protože „řvaní“ si zjevně užíval. Že je Tomáš hvězdou nynější české hudební scény  dokazovalo i početné publikum, protože při příchodu Tomáše lidé zaplnili veškerý volný prostor, nenápadně se posunovali blíž a blíž k pódiu a bylo příjemné vidět, že i mezi náctiletými uječenými fanynkami jsou i seriózně vypadající lidé, opravdu oceňující hloubku Tomášových textů i hrátek s češtinou. Tomášův nový vzhled, mu lehce propůjčuje visáž Jaromíra Nohavici a dělí fanoušky na dva tábory – jedni by ho ostříhali a druhým se to prostě líbí.
 


Ale Tomáš Klus by nebyl tím Klusem, kdyby k sobě neměl famózního kytaristu Jiřího Kučerovského
 


Jejich externí bubeník, či spíše hráč na krabici, Petr &Skoda měl v hledišti tetu a sestřenici, které byly několikrát zdraveny, velebeny a zmiňovány. Na závěr tleskalo publikum tak dlouho, až jsme se dočkali dvou přídavků a kluci se zase dočkali závěrečných ovací vestoje.
 


Kapela Neřež byla krásnou, lehce mysteriózní tečkou za celým, velmi vydařeným Sázavským koncertem.
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0656 s