Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Yemi AD natočil s Kanye Westem nejlepší videoklip

05.06.2012   Aneta Šimonková   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Yemi AD natočil s Kanye Westem nejlepší videoklipYemi AD o sobě dlouho nedal vědět, nyní se ukázalo, proč tomu tak je. Tanečník a choreograf prožívá své pracovně nejúspěšnější období, které protkávají zvučná jména. Jedním z nich je i americký rapper a producent Kanye West, který podle magazínu Time patří do stovky nejvlivnějších lidí planety.

S jedním z nejrespektovanějších hudebních bossů současnosti, který je producentsky podepsán pod hity takových hvězd jako jsou Rihanna, Justin Bieber, Jay-Z, Janet Jackson nebo Alicia Keys absolvoval rodák z Liberce celosvětové turné. K sérii koncertů po evropském, africkém a americkém kontinentu vytvářel Yemi choreografii, stejně jako k několika Westovým videoklipům, včetně posledního Lost In The World, který kritika ocenila jako jeden z nejpovedenějších v rapperově kariéře.



Krátký černobílý film režírovala Ruth Hogben, známá svou spoluprací s Lady Gaga či módním domem Louis Vuitton. „Pro klip jsem připravil vlastní taneční techniku založenou na emocích tanečnic a etnickém afru. V zahraničí se v choreografii věnuji hlavně spojování různých současných i klasických tanců, tzv. fusion. Tento styl je hodně oblíbený a tak se snažím o jeho rozšíření i tady. Učím jednou až dvakrát týdně, víc bohužel nestíhám,“ posteskl si Yemi, který sice aktuálně pobývá v Česku, ale dlouho se tu nezdrží. Už 30. června odlétá za Westem do Paříže.
Yemi s Justinem Biebrem
 

Od hudby si neodpočine ani ve chvílích volna.  Kromě lekcí ve svém tanečním studiu Dance Acamemy Prague, které nedávno oslavilo dva roky úspěšného fungování, si totiž choreograf a tanečník rozhodl splnit svůj dávný sen. Připravuje své debutové album. „Poslední měsíc jsem strávil v LA, kde jsem točil pár vlastních songů s americkým týmem. Nemám žádné přehnané ambice, prostě si jen plním sen,“ říká Yemi, který na albu spolupracuje také s řadou tuzemských umělců např. frontman Charlie Straight Albertem Černým, zpěvačkou Charlie One nebo skladatelem Honzou Čechtickým. V USA vytvořil tým s producentkou a DJkou Lauru Escudé z Westova týmu a mladým rapperem jménem Turbo T. Double. První singl, jenž by měl svým zvukem připomínat nadčasovou hudbu legendárního Davida Bowieho nebo Prince s prvky dubstepu, by měl vyjít na podzim.
Yemi a Kanye West


Zdroj: Eva Albrechtová


 
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0426 s