Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Za profi shakespearovským divadlem v originále už nemusíte do Londýna

06.06.2012   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Za profi shakespearovským divadlem v originále už nemusíte do LondýnaMilovníci díla Williama Shakespeara budou mít v červnu šanci vidět v Praze několik divadelních inscenací tohoto nesmrtelného anglického dramatika v originále.

Soubor Prague Shakespeare Festival, který je jediným shakespearovským profesionálním anglicky hovořícím souborem nejen v České republice, ale v kontinentální Evropě, uvede v Divadle Na Prádle do 9. června dramatizaci básně Venuše a Adonis jako součást festivalu Fringe Festival Praha, na stejném místě 14., 15. a 16. června hru o moci Richard III. a 19., 20. a 21. června na Letní scéně Vyšehrad komedii Sen noci svatojánské.

Naším cílem je vytvářet kvalitní současné inscenace stále živých Shakespearových her v angličtině. V našich představeních uvidíte profesionální herce z celého světa,“ říká umělecký ředitel souboru Guy Roberts, který se režírování her tohoto anglického klasika dlouhodobě věnuje v USA i ČR a který za své inscenace získal několik ocenění a chválu kritiků. „Pokud chcete vidět Shakespeara v originále, nemusíte cestovat do Londýna, vydejte se k nám,“ láká.

Na podzim soubor připravuje v koprodukci s Národním divadlem uvedení her Women of Will v režii Erica Tuckera a Hamleta v režii Tiny Packer. Všechna představení v Praze jsou uváděna s českými titulky.

Vstupenky jsou v prodeji v cenách 150, 200 a 250 Kč na pokladně Divadla Na Prádle a památníku Vyšehrad. Více informací a přesný program na www.pragueshakespeare.com.
------------------------------------------------------------
Venuše a Adonis, režie: Thomas F. Bradac
5. – 9. června, Divadlo Na Prádle
Součást Fringe festivalu Praha
Venuše a Adonis, první publikované dílo W. Shakespeara, je výpravná báseň o Venuši, bohyni lásky, a její vášni k mladému smrtelníku Adonisovi. Mladík její lásku ale neopětuje a raději se věnuje lovu. Na jedné výpravě je zabit divočákem, a když jeho tělo objeví Venuše, zůstává tato bohyně zdrcená. Venuše a Adonis je Shakespearovým skrytým pokladem, který si nesmí nechat ujít mladí i staří. Představení jsou uváděna jako součást festivalu Fringe Praha v koprodukci s Shakespeare Orange County.
 
Richard III., režie: Guy Roberts
14. – 16. června, Divadlo Na Prádle
Inscenace jedné z nejznámějších Shakespearových her Richard III. je koprodukcí s houstonským Main Street Theater. V představení hrají profesionální herci z Texasu i České republiky a bylo již uvedeno letos na jaře v Houstonu. Richard III. je strhujícím příběhem moci – osobní i politické. Stane se tento šílenec králem Anglie? „Něco asi musí být ve vzduchu, protože se tato hra hraje po světě více než kdy jindy. Richard III. je nyní uváděn na mnoha shakespearovských festivalech v USA, stejně tak jako ve Velké Británii,“ doplňuje Guy Roberts. Inscenace Richarda III. si do Prahy přiváží skvělé recenze z americké premiéry v Houstonu. „Výsledkem je nejlepší zpracování této hry, které jsem kdy viděl, a také nejlepší inscenace letošní sezóny v Houstonském divadle,“ napsal recenzent na blogu Chron.com. „Tři hodiny uběhnou jako voda. Guy Roberts v hlavní roli podává skvělý výkon stejně jako další herci. Je to představení, které musíte vidět,“ uvedl kritik Houstonpress.com.
 
Sen noci svatojánské, režie: Elena Araoz
19. – 21. června, Letní scéna, Vyšehrad
Oblíbená hra W. Shakespeara, kde se prolínají kouzla, komedie, vášeň i hudba. Představení uváděné v krásném prostředí Vyšehradu s mezinárodním obsazením, kde se stírají hranice mezi fantazií a realitou, kde rozkvétá láska během magického večera pod hvězdami.
 
Soubor Prague Shakespeare Festival je jediný profesionální anglicky hovořící soubor v České republice. Specializuje se na uvádění her Williama Shakespeara v angličtině s profesionálními herci. Snaží se spojovat to, co zůstává živé z minulosti, s moderními divadelními postupy. V roce 2008 ho založil v Praze Guy Roberts, bývalý umělecký ředitel Austin Shakespeare Festival v texaském Austinu. Díky grantu na spolupráci s českým divadelním souborem Miloco na inscenaci Macbetha se dostal do Prahy. Představení sklidilo velký úspěch a přivedlo Guye k založení profesionálního anglicky hovořícího souboru v srdci Evropy.  
 
Zdroj:
Jiří Sedlák



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0476 s