Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Festival v ulicích se vrátí v červenci do Ostravy. Pro celou rodinu a zadarmo!

27.06.2012   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Festival v ulicích se vrátí v červenci do Ostravy. Pro celou rodinu a zadarmo!Jako doprovodný program festivalu Colours of Ostrava se 13. a 14. července do centra Ostravy vrátí Festival v ulicích. Loni poprvé přitáhl tisíce obyvatel i návštěvníků a oživil kulturou a příjemnou atmosférou pro celou rodinu centrum severomoravské metropole.

Loni jsme si ověřili, že lidé mají zájem o podobnou akci. Že se zde setkávají jak místní, tak i diváci festivalu Colours of Ostrava z celé republiky a zahraničí. Že je možné za vydatné podpory partnerů vytvořit akci, která zdarma nabídne zajímavý a kvalitní program – s populárními českými kapelami i s těmi méně známými z celého světa, s divadly, zábavou pro děti. Na jeden víkend tak ožije kulturou nejen areál Colours, ale i celé město Ostrava,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Dvě hudební pódia (ArcelorMittal stage a ČPZP stage) budou umístěná na venkovních plochách v areálu Nové Karoliny. Zde také návštěvníci najdou jam stage i uličku s hudebními stánky a nástroji z celého světa, bohatý dětský program, taneční workshopy a také koncerty v obchodním centru Forum - Nová Karolina.
Z areálu Nové Karolíny zavede Festivalu v ulicích návštěvníky kolem divadla na Smetanově náměstí na centrální Masarykovo náměstí – potkají zde desítky jamujících muzikantů, pouliční divadla, práce studentů Střední umělecké školy, zábavné aktivity studentů Erasmus Student Network či stánky a happeningy neziskových organizací.

Hlavními taháky Festivalu v ulicích jsou koncerty Tomáše Kluse, Banjo Band Ivana Mládka, FIHA, Please The Trees se sborem seniorů Elpida či ukázky z vystoupení účastníků festivalu Colours of Ostrava - například Ensemble Yaman z Izraele, Euzen z Dánska, Bassekou Kouyate & Ngoni Ba z Mali, Árstíðir z Islandu, Shtetl Superstars z Velké Británie či Sauti Sol z Keni.

Divadle loutek se představí se společným představením Duha šest souborů tančících s handicapovanými umělci z pěti měst. Na Smetanově náměstí vznikne Ostrawsky Hyde Park, kde se během dvou dní vystřídají řečníci z řad veřejnosti na téma „Začněte žít“! Speciální program pro Festival v ulicích vytvořily například Divadlo loutek, Ostravské muzeum, Le Petite Conversation či Industrial Gallery. Z dalšího programu se pak návštěvníci mohou těšit například na Divadlo Mimotaurus s pohádkami, taneční vystoupení studentů JKO, workshopy, biketrialovou exhibici metan Trials Show nebo bubenický průvod….

Zajímavý a rozsáhlý program připravili pro Festival v ulicích i partneři. Ve stanu ArcelorMittal Ostrava i letos zájemci mohou tančit na speciálních podložkách. Vytančené peníze budou pak moci přidělit jednomu ze čtyř neziskových projektů. Zóna České průmyslové zdravotní pojišťovny nabídne spoustu her a zábavy - malování a dočasné tetování pro děti a další hry – například discgolf, trampolínu, weykick či holandský billiard. Program pro rodiny s dětmi připravilo také Hitrádio Orion. Město Ostrava a Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz podporují myšlenku Festivalu v ulicích jako přínosný projekt s kvalitní náplní volného času pro obyvatele města i jeho návštěvníky.

Vstup na celý venkovní program bude stejně jako loni zdarma, vstup do kulturních institucí za zvýhodněné vstupné.

Více informací na www.festivalvulicich.cz.

Zdroj: Arts Marketing




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.037 s