Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Tipy na čtení: Od pohádek pro nejmenší k fantazijním světům dospěláků

23.09.2012   Michaela Wilhelmová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Tipy na čtení: Od pohádek pro nejmenší k fantazijním světům dospělákůNevíte, s jakou knihou hodláte cestovat autobusem, zalézat pod peřinu či trávit pár relaxačních hodin o víkendu v křesle? Připravili jsme si pro vás novinek, třeba se vám trefí do vkusu...



Tip 1 - Pro ty nejmenší...
O kohoutkovi a slepičce
Ilustrace: Veronika Čtvrtečková

Vydalo nakladatelství Fragment, cena v e-shopu 84 korun

Jednoduché leporelo pro nejmenší vás na 12 pevných stránkách vrátí zpět do dětství. Tuhle pohádku znáte stoprocentně také. Neochuďte o ni ani své potomky. Knížka je doporučována nejdříve od dvou let. Kromě jednoduché, pro děti vhodně černou konturou zvýrazněné kresby, nabízí i morální přesah. Na odstrašujícím příkladu lakomého kohoutka s jahodou uvízlou v krku své děti odmalička vedete k tomu, že se mají podělit s ostatními...
 

Tip 2 - Máte rádi fantasy?
Až na kraj světa
Autor: Jan Dobiáš

Vydalo nakladatelství Straky na vrbě, cena 195 korun

Zlé víly mají tenké uši a jejich pomsta občas dopadne na hlavu nevinných. Cesta na kraj světa je daleká, i s mapou královského kartografa se na ní snadno ztratíte. Pak můžete potkat rytíře, obludy, zloduchy ve výslužbě i všelikou pohádkovou havěť. Navštívíte prokletý dům Usherů, chaloupku na kuří nožce i hrad hraběte Draculy. Možná vás trochu zdrží tajnosnubná sfinga či zajmou čínské pirátky, ale s pomocí přátelského obra snad nakonec dorazíte k cíli! Je čas. Vyrážíme...
Žhavá novinka na pultech knihkupectví zažila svůj křest 15. září
 

Tip 3 - Když víte, jak si vyhrát s jazyky
Písně větru
Autorka: Sierra Dawn

Vydalo nakladatelství Straky na vrbě, cena 333 korun

Na první pohled to byl docela jednoduchý plán – utéci vojákům, dostat se do Aleathu, obelstít zlé Korance, porazit shnilou Koranskou říši, vysvobodit Grandmere a Rowantího Scullýho, vrátit se domů a žít šťastně až do smrti. Vzápětí se ale ukázalo, že některé detaily byly poněkud nedomyšlené...
The story of a boy and a girl... and two more boys... and two other girls... and the squirrel.
Dobrodružně fantastický příběh v jednoduché českongličtině s mnoha vtipnými dialogy a zvláštním rozuzlením! Na nejvyšší míru originální počin, který se navíc skvěle čte.

Ukázka:
Racek turned to me and said slowly and gently, "Podívej se, Adélo, ty žiješ v minulosti a to je v pořádku, to my ti nebereme. Každý jsme nějaký. Ale neříkej mu, co se stalo v Meretosu před stoletím. To ho nezajímá. Jeho zajímá, co se děje v Meretosu teď, když je tam jeho otec, co by se jeho otce mohlo týkat – rozumíš?"
 

Tip 4 - Každý nechť si najde své
Žoldnéři fantazie - Dobrí zprávy ze záhrobí
Kolektiv autorů

Vydalo nakladatelství Straky na vrbě, cena 235 korun

Mrtví se někdy vracejí jako těla bez duše; jindy jako duše bez těla. Duchové.
Vzkaz ze záhrobí ovšem může předat i obraz; Černý holub; stará zbraň; gurund – hrubý balvan utopený v zemi. Minulost se křikem domáhá zadostiučinění; odplaty. A porozumět těm vzkazům - to musíme my! Anebo hrdinové našich příběhů.

Kromě 10 kvalitních povídek českých autorů zde najdete i stať Leonarda Medka a dlouhé pojednání Františky Vrbenské. Takže: Ať žijí duchové!
 

Tip 5 - Na hraně červené knihovny
Když uvěříš
Autorka: Inclán Jessica

Vydalo nakladatelství Metafora, cena v e-shopu 179 korun

Chcete si dát oddych a jen se ponořit do děje? Pokud jste žena, máte ráda příběhy zavánějící magií a z knih o lásce se vám nekřiví ústa do šklebu, zkuste knížky Jessicy Inclán.

Sariel, Rufus a Felix, tři bratři nadaní magickou mocí, nad nimiž dokáže zvítězit jen nejmocnější kouzlo na světě – láska.
„Místnosti i dveře se ztrácejí. Umíš se převléct – aniž by ses převlékl. Lidi mluví o tom, jak někoho rozřežou. Přestávám klást otázky, protože tobě stačí číst mi myšlenky.“
„Jsem telepat,“ jednoduše odvětil Sariel.


Miranda není v životě spokojená: nemá štěstí v lásce, jako by stále žila ve stínu své krásnější a úspěšnější sestry, a hlavně si připadá „jiná“ než všichni kolem ní.
Všechno se ale dramaticky změní, když se po úprku o život před třemi násilníky ocitne uprostřed lidí, o jejichž existenci vůbec neměla tušení. Croyants des Trois…Kdo jsou tihle tajemní, mimořádnými schopnostmi obdaření „věřící“ v kápích a čemu to vlastně věří? A kdo je její smutný zachránce, zázračný léčitel a telepat Sariel s podmanivýma jantarovýma očima a záhadnou minulostí?
Příběh svou magickou mocí přenese čtenáře do světa vášnivé lásky, nesmiřitelné nenávisti i urputného boje s mocnostmi zla.

Tip 6 - Děcka mezi husity
Dobrodružné výpravy do minulosti – Husité – Ve znamení kalicha
Autorka: Veronika Válková

Vydalo nakladatelství Fragment, cena v e-shopu 152 korun

Kouzelný atlas přenese Báru přímo na Vítkov, kde se právě schyluje k bitvě. Vydejte se společně s Bárou do husitského města Tábora a zažijte nečekaná setkání a dobrodružství.
Knížka doporučovaná od 11 let vtáhne děti do akce, že si ani nevšimnou, kolik toho najednou vědí o naší minulosti. Schválně si níže přečtěte ukázku...

 



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0446 s