Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Sen noci svatojánské promění jeviště v magickou džungli

02.10.2012   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Sen noci svatojánské promění jeviště v magickou džungliV malírně zlínského divadla vzniká jeden z největších bubnů v republice! Pro nesmrtelnou Shakespearovu komedii o zběsilé touze po lásce a milování Sen noci svatojánské, která bude mít premiéru 13. října ve Velkém sále, ho vyrábí z obřího vinného sudu o průměru dva metry a z bizoní kůže "šaman" Václav Kořínek.

A nejen buben. Hudebních nástrojů, které si sám vymyslel, vzniká v těchto dnech celá v malírně celá řada. "Až budou hotové, budeme na ně herce učit hrát," teší se.
 
Sen noci svatojánské herci zkoušejí pod vedením Pavla Kheka, kterého už zlínské publikum dobře zná. Coby režisér je podepsán pod divácky úspěšnými inscenacemi Kdo je tady ředitel? nebo Krása na scéně. "Shakespeare by byl dobrý marketingový manager, za hlavní téma hry si vybral cit, který se dotýká nás všech. Je to hra, která se v každém okamžiku dotýká všech diváků v hledišti," vysvětluje Pavel Khek, proč se rozhodl inscenovat právě Sen. Do hry, v níž vystupuje dvacet postav, obsadil pouze osm herců. "Podezírám Shakespeara, že někde ve skrytu duše si to takhle představoval. Jeho dramatickou metodou ve Snu je zdvojování, zrcadlení, příběh athénských milenců se zrcadlí v příběhu, který hrají řemeslníci a tak dál. My jsme rozhodli to zdvojování dovést do důsledku," řekl. A aby toho herci neměli málo, hrát budou právě na nejrůznější Kořínkovy nástroje, z nichž diváci nebudou znát ani jeden... "Z nástrojů na scéně vytvoříme pověstný les. V našem pojetí spíše nebezpečnou džungli. Uprostřed se bude nacházet tůň, jezírko i močál, ve kterém se naše postavy řádně vymáchají," přiblížil režisér.
 
Ve Snu noci svatojánské se představí Radovan Král, Luděk Randár, Eva Daňková, Radoslav &Sopík, Marek Příkazký, Zdeněk Lambor, Hana Briešťanská a Marie Vančurová.


Diváci jsou zváni i na besedu s tvůrci – Klevetivou středu,která se koná 10. října v 17 hodin ve Velkém sále. V pátek 12. října se od 10 hodin uskuteční i veřejná generálka.


Kdo je Václav Kořínek?
Muzikoterapeut, divadelník a především profesionální hudebník hrající na různé rytmické, dechové a strunné nástroje, z nichž si většinu sám vyrábí (šamanské bubny, Stardrum, Flashstring,...). Dříve vystupoval pod pseudonymem Wendy Zulu. Ovládá alikvotní a hrdelní zpěv a díky své energii a přirozenému nespoutanému projevu bývá mnohými považován za šamana. Kromě koncertů a skládání scénické hudby se věnuje muzikoterapii. Bubnováním, hraním i zpěvem umí zbavit myšlení posluchačů bloků a umožnit jim poodhalit přirozené touhy podvědomí a možnou cestu…


Zdroj: Městské divadlo Zlín


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0413 s