Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Dárců krve není nikdy dost

13.11.2012   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Dárců krve není nikdy dostNa další bezplatný odběr krve se domlouvalo poměrně hodně známých tváří. Některým ale plány zkomplikují pracovní povinnosti, u jiných převládne strach z jehel, ale mnoho z těch, kteří strach překonali a krev už darovali, se na transfuzní oddělení vrací. Ne jinak tomu bylo i tentokrát, když se na transfuzním oddělení Thomayerovy nemocnice sešli moderátor Petr Vágner, herec Mirek Hrabě, missky Lucie Smatanová a Eva Čerešňáková, moderátorka Lubka Ponížilová, módní návrhářka Dominika Sedláčková a legendární boxer Rostislav Osička. Nechybělo ani pár fanoušků Petra Vágnera, kteří přijali jeho pozvání na bezplatný odběr krve.

„Oslovil jsem hodně známých a kamarádů, ale pravdou je, že není úplně nejlepší období a i personál transfuzního oddělení potvrdil, že mnoho lidí trápí nachlazení a chřipky a to je dočasně vylučuje z darování krve. I proto nedorazili někteří kolegové. Ale snad se přidají příště a bude nás více,“ uvedl moderátor Petr Vágner, který daroval krev již poněkolikáté.

Mezi dárci byla i modelka Lucie Smatanová, která ještě před odběrem zvládla vyřídit pracovní povinnosti a aniž by se na práci vymlouvala, přijela o chvíli později a krev darovala, jako už mnohokrát v minulosti. Legendární boxer Rostislav Osička daroval krev sice teprve podruhé v životě, ale i jeho těšil fakt, že může podpořit dobrou věc a pomoct svojí krví těm, kteří to zrovna teď potřebují.

Pravidelná dárkyně krve a iniciátorka mnoha bezplatných odběrů vicemiss Eva Čerešňáková neodešla z Thomayerovy nemocnice s prázdnou – odnesla si medaili. Tu jí předal osobně primář transfuzního oddělení MUDr. Petr Turek. „Přiznám se, že mě ani nenapadlo, že tentokrát odejdu z odběru s bronzovou medailí prof. Mudr. Jana Janského. Samozřejmě mě potěšila a ostatní z naší skupiny inspirovala k tomu, že když budou chodit pravidelně, také ji jednou dostanou,“ uvedla Eva se smíchem, protože prý se medaile všem dalším dárcům velmi líbila. Dále upřesnila: „Dostala jsem ji za oficiální desátý odběr krve. Odběrů krve mám za sebou už asi čtrnáct nebo patnáct, přesně nevím, protože jak jsme s Českým červeným křížem organizovali propagační akce bezplatného darování krve na různých transfuzních odděleních v Praze i mimo Prahu, třeba v Olomouci, tak jsem s sebou několikrát neměla kartičku dárce krve a nemám všechny odběry zapsané, tak kvůli tomu v tom nemám stoprocentní přehled. Ale to je jedno, nedělám to kvůli medaili! Dělám to pro dobrý pocit a podporu těch, kteří darovanou krev potřebují. Třeba ji budu jednou potřebovat i já.“ 



Foto: Tomáš Martínek



 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0509 s