Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Děvčátko tuší

08.12.2012   redakce   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Děvčátko tuší Příjemné prosincové odpoledne spojující hudbu, výtvarné umění a charitu můžete prožít v sobotu 8. prosince v kavárně Long Tale Café v Praze – Holešovicích od 16 do 22 hodin.

Vernisáž výstavy obrázků Děvčátko tuší, které nakreslily děti ze Základní školy pro zrakově postižené žáky a žáky s vadami řeči v Opavě, inspirované hudbou a texty z poslední desky Jany Loty Děvčátko, začne v 17 hodin. Ještě předtím, od 16 hodin si každý návštěvník může z připravených materiálů vlastnoručně vyrobit vánoční ozdobu, kterou na závěr ozdobí vánoční stromeček v kavárně. V 18 hodin přijde na řadu stylový hudební vstup – Jana Lota zahraje v triu pár písní z alba Děvčátko, a po něm volná zábava se zdobením stromečku, ochutnáváním slaných i sladkých pamlsků, horkých nápojů a dalších dobrot.  Po celou dobu bude možné zakoupit charitativní artefakty z projektu Děvčátko tuší, nejen reprodukce vystavených kreseb, ale také donátorské CD Jany Loty Děvčátko s originálním obalem, kalendáře na rok 2013 nebo pexesa – obojí tematicky složené opět z obrázků handicapovaných dětí. Stačí si jen vybrat, koupit a pomoci tak dobré věci! Výtěžek z prodaných artefaktů poputuje na podporu dětí z opavské školy.

Další charitativní specialitou bude prodej žárovek ručně barevně upravených, které si budou moci návštěvníci pořídit na svůj vlastní stromeček.  Žárovky budou barevně odlišné a každá bude mít svou finanční hodnotu. Výtěžek z prodeje bude věnován na konto sbírky Žárovka pro Ládíka, pořádané ve spolupráci se Sdružením rodičů a přátel střediska DAR o.s.. Cílem je získat dostatek peněz na zakoupení speciálního elektrického vozíčku pro devatenáctiletého Vládíka &Smilauera trpícího progresivní spinální svalovou atrofií II. typu. Ládík je od narození postižen Werdnig – Hoffmannovým syndromem. Toto onemocnění způsobuje degeneraci míšních neuronů odpovědných za inervaci svalů. V praxi to znamená, že nikdy nechodil, samostatně se neposadil a 24 hodin denně je odkázán na pomoc druhých, musí mít neustálého opatrovníka, který ho polohuje a hlídá, aby mu například neklesla hlava na stranu nebo dozadu, což by mu mohlo způsobit udušení. Ládík s úspěchem studuje střední školu sociálně správní při Jedličkově ústavu a rád by se příští rok přihlásil na vysokou školu. Jeho velmi omezená hybnost mu umožňuje ovládat elektrický vozík a částečně i klávesnici počítače. Právě speciální elektrický vozík je pro něj šancí, jak se navzdory postižení aktivně věnovat svým zálibám a koníčkům, ke kterým patří třeba boccia (petang upravený pro vozíčkáře) a EWH (florbal pro vozíčkáře).

Výstava Děvčátko tuší bude v kavárně Long Tale Café v Praze – Holešovicích k vidění od 8. do 31. prosince.

Charitativní projekt Děvčátko tuší je společným dílem zpěvačky Jany Loty, grafičky a designérky Markéty Jáňové, dětí ze základní školy pro zrakově postižené žáky a žáky s vadami řeči v Opavě a dalších nadšenců.

Více informací na: www.janalota.com
 
 
 
Mediální servis:
2media.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2786 s