Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jedna duše, mnoho těl

14.01.2013   Michaela Wilhelmová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jedna duše, mnoho tělPřemýšleli jste někdy nad tím, zda existuje reinkarnace? Zda se můžeme dozvědět, kým jsme byli v minulém životě? Doktor Brian L. Weiss jde ještě mnohem dál. Tvrdí, že můžeme znát i svá budoucí jsoucna!

Určitě jste slyšeli o regresní terapii. Řízené vzpomínání pod taktovkou terapeuta vytáhne z vašeho podvědomí negativní zkušenosti, se kterými se musíte pro spokojený průběh dalšího života pomalu vyrovnat. Mnozí věří tomu, že tahle terapie dosáhne až do minulých životů, díky kterým vás dokáže zbavit zarytých traumat.

Oproti regresivní terapii existuje i terapie progresivní. Pokud přijmeme tezi, že můžeme nahlédnout do minulých životů, a zároveň fakt, že je možné v určitých chvílích spatřit budoucnost podobně, jak to dělají různá media, vyjde nám šokující výsledek. Jsme schopni více méně vidět i své budoucí životy! Tuto extrémní variantu progresivní terapie představuje Brian L. Weiss ve své knize Jedna duše mnoho těl.

"Člověk opravdu může nahlédnout do budoucnosti!" trvá na svém Weiss. Budoucí životy považuje za léčebnou cestu k uzdravení těch současných. V hypnóze nechá své klienty nahlédnout nejdříve dozadu, a poté dokonce do budoucnosti. Ta se však nejeví pevná a neměnná. Naopak. Každý má na výběr. Současné skutky ovlivňují budoucí jsoucno. Každý z nás se má co učit. Jen si to představte. Spatříte osud děvčátka živořícího na skládce. Chcete lepší život? Změňte ten současný. A poté se třeba uvidíte jako spokojený ředitel malé firmy, na kterého doma čeká milující rodina.

Weiss demonstruje své postupy na konkrétních příbězích lidí. Ti také představují základ celé knihy. Kdo si tak publikaci koupí jako manuál či "teorii", bude zklamán. Samotnou terapií se Weiss zaobírá jen na pár stranách a ostatní nechává komentovaným osudům klientů. Kniha se tak namísto rukovětí stává terapií na kraji červené knihovny. Schéma Neuživý člověk - terapie - skvělý život brzy unaví a pro českého čtenáře přestane být dostatečnou látkou ke studiu.

Jedna duše, mnoho těl tak nastiňuje revoluční myšlenku (ať jí již chceme věřit, či ne), kterou balí do županu balastu. Otázkou ani není existence budoucích životů sama o sobě, ale léčebný efekt, který terapie přináší. Odpověď je pozitivní, ať se již jedná o skutečné vize či pouhé snění. &Skoda jen té formy...
 
 
Jedna duše, mnoho těl 
Autor: Weiss, Brian L.
Nakladatelství: Metafora
Název originálu: Same soul, many bodies
220 stran


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0219 s